Grigor Dimitrov har inte bara bevisat att han inte är homosexuell (efter att kysst Gael Monfils i US-Open) utan även att han kan spela tennis och när Baghdatis står för motståndet ska det inte vara något snack.

Cyprioten har inte varit bra sedan 2009 när han vann flera titlar på CH-touren och erövrade svenskarnas hjärtan genom att vinna Stockholm Open - sedan dess halkar han sakta men säkert på rankinglistan.

Under förturneringarna har han i princip bara vunnit över grusspelare. Fredrico Gil, Pablo Andujar och Albert Montanes har besegrats. Den sistnämnde spelar bara Wimbledon av grästurneringarna - han hatar allt annat än rött skinande grus. Fredrico Gil prövade lyckan i Queens för att slippa kvala in till Wimbledon. Det gick inge vidare; varken i Queens eller kvalet till Wimbledon där han förlorade i första kvalomgången.

Pablo Andujar är rankad 36a i världen men har aldrig vunnit en gräsmatch på ATP-nivå. ALDRIG någonsin har han mäktat med att vinna på tennisens urspungsunderlag och är ändå rankad 36a i världen. Starkt eller sjukt?

Det är alltså tre urusla grässpelare som han besegrat i år, då hade han dessutom stora problem med Gil och däremellan förlade cyprioten mot Lukas Rosol och Steve Darcis som egentligen också spelar bäst på grus.

Det där säger väl egentligen det mesta. Nu stöter han på Grigor Dimitrov som bevisligen är vass på snabba underlag och visade klass och tålamod mot Kevin Anderson i öppningsrundan. Frågan är om han inte breakar i den här turneringen.

Bulgaren har 5-1 i matcher på gräs i år och nådde semifinal i Queens så sent som förra veckan.

Dimitrov vann första och enda mötet spelarna emellan som spelades på grus förra året.

Bwin erbjuder 1,62 på att Dimitrov vinner. Eventuellt handikapp-spel lär också testas.

This is the stats tab
This is the post tip