Speltips

Speltips Södertälje v Örebro

Sport: Ishockey Spelstopp: 2012-11-13 19:00 Spela här

Speltips Södertälje v Örebro
Land: Sverige Liga: Hockeyallsvenskan
Odds: 2,65 Speltips: 2
2012-11-13 19:00 Södertälje v Örebro 2 2,65 holms

Ja, vad ska man säga. Visst, Västerås vann med 3-2 igår. Precis som jag förutspådde. Men efter sudden, så det hjälpte ju föga. Att det dessutom var just ett stycke Patrik Hörnqvist som förstörde allt med ett mål boxplay, det gjorde bara saken värre. Han blev spelklar en dag för tidigt, helt enkelt.

Men men, bara att ta nya tag. Precis som Västerås kändes som ett överodds igår så gör Örebro det idag. I alla fall med ett par tiondelar.

Jag citerar från en SSK-blogg.

"SSK:s skadelista har väl inte minskats så mycket än. Utan alla spelare som var skadade innan uppehållet är också fortsatt borta nu imorgon när vi möter Örebro. Det betyder att vi fortfarande har stora beskymmer, speciellt på backsidan där vi får klara oss med sex backar varav tre stycken faktiskt är juniorer"

Hälften av backarna som ska stå emot Jared Aulin, Patrick Yetman, Henrik Löwdahl, Simon Olsson, Joham Wiklander mfl mfl är alltså juniorer. Okej, vi säger så.

Lägg till att mannen som ligger bakom SSK:s jätteförvandling, Calle Hagelin, ja han är hemma i New York och rehabar. Inte så som Amy Winehouse på sin tid, utan mer för en axelskada.
Dessutom fick Matt Read, den andre hyllade NHL-hjälten, ett skott på foten på träningen senast. Fick kliva av. Testas sent idag.
Sedan tidigare har Jonathan Eriksson tackat för sig och lämnat klubben.
Så det som nyss såg förbannat bra ur för kringlorna, det ser just idag väldigt tunt ut.

För Örebros del ser det klart bättre ut och fick ett uppehåll helt perfekt. Till dagens match återkommer skadade Emil Kåberg och Jonas Karlsson. Två herrar som saknats enormt i det defensiva arbetet.
Och, inte att förglömma. Ett stycke Calle Gunnarsson sägs göra comeback i Örebro-tröjan han lämnade för många år sedan (och då är han bara 26 år).
Drygt 80 matcher för Toronto i fjol, han lär fylla ut sin roll här, minst sagt ...

Jag säger som igår. Fel favorit ...

holms - 13 November, 2012, 07:50

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
KD - 2012-11-13 15:18:13

1,95 Dnb känns riktigt bra på Örebrovinst!

Lusentapp. - 2012-11-13 12:48:05

Rygg! Hagelin betyder så otroligt mycket för SSK och när man dessutom saknar halva backuppsättningen och får spela med juniorer så måste man bara testa 2.65 på Örebro.

baboonboy - 2012-11-13 11:23:58

Skönt att du rekat Örebro, då vet jag att SSK får minst en poäng ;)