Speltips

Speltips Aston Villa-Wigan

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-12-29 16:00 Spela här

Speltips Aston Villa-Wigan
Land: England Liga: Premier League
Odds: 2.10 Speltips: Ö 2.5
2012-12-29 16:00 Aston Villa-Wigan Ö 2.5 2.10 RalleArvid

Aston Villa - Wigan Över 2.5 mål

Aston Villa är oerhört oberäkneliga resultatmässigt, men faktiskt inte spelmässigt enligt mig. Man är oerhört spännande, entusiastiska och frejdiga offensivt (vilket är sprunget ur den oerhört unga och motiverade trupp man har) samtidigt som man är helt bedrövliga bakåt (något som beror på en övertro, brist på cynism och alltför stor övertändhet som en följd av den ungdomliga iver nästintill samtliga spelare har i truppen).

Antingen knockar man eller blir man knockade helt enkelt. 4-1 borta mot Norwich och 3-1 borta mot Liverpool är exempel på när taktiken funkade. Man gick på knock och matcherna vanns helt utan tvekan, utan egentliga problem och framförallt HELT rättvist. Efter det har man HELT RÄTTVIST förlorat med 8-0 och 4-0 och ja, det är två exempel på matcher där taktiken inte riktigt fungerat fullt ut om man uttrycker det milt.

Wigan då? Jo, en seger, en oavgjord och 7 förluster på sina nio senaste och man börjar mer och mer se ut som det nedflyttningslag man borde ha varit varje säsong sedan man tog klivet upp. Ofta ganska tighta förluster till skillnad från Aston Villa och ofta resultat där båda lagen gör mål samt matcher med över 2.5 mål inblandade.

Trots de utsatta tabellpositioner som de båda lagen ligger i har man ändå ett snitt på 2.8 respektive 2.7 mål i 19 spelade matcher hittills (till skillnad från krigande 0-0 och 0-1-drabbningar som kan vara fallet när man ligger i skiten). I Aston Villas tre senaste matcher har det blivit över 2.5 mål med råge och i fyra av Wigans 5 senaste matcher har det bjudits på målkalas likväl.

35 respektive 36 insläppta mål placerar Aston Villa och Wigan som tredje sämst respektive näst sämst i ligan vad gäller insläppta mål. I ärlighetens namn kan jag inte förstå hur över 2.5 mål kan stå i 2.10 när två av ligans sämsta försvar drabbar samman, i synnerhet inte när de båda lagen dessutom har helt okej offensiv och i grunden två tränare med extremt offensivt orienterad taktik.

Jag kliver in på detta utan att blinka. I stort sett vilket bolag ni än väljer kommer bjuda er runt och över dubbla smeten i rek-skrivande stund.

Lycka till lads!
/@RalleArvid

RalleArvid - 28 December, 2012, 10:22

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!