Speltips

Speltips Malaga-Dortmund

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-04-03 20:45 Spela här

Speltips Malaga-Dortmund
Land: Europa Liga: Champions League
Odds: 2.10 Speltips: BLGM-NEJ/U2.5
2013-04-03 20:45 Malaga-Dortmund BLGM-NEJ/U2.5 2.10 RalleArvid

Trevlig kväll igår där det både var målrikt och tämligen underhållande spel (de 2 minuter av de 90 som Barcelona såg till att det var aktivt spel när de inte låg ned på marken). Ikväll två nya drabbningar och jag blickar mot Spanien.

Jag håller absolut Dortmund som favorit att gå vidare i detta möte sett över två matcher. Men på samma sätt som jag igår spelade (även att jag tyvärr inte hann reka) PSG att klara minst 1X (trots att jag trodde att Barca skulle avancera sett över två möten) tror jag att Dortmund kan stöta på problem ikväll, och dessutom vara ganska nöjda med det så länge det blir målsnålt.

Skillnaden på gårdagen och kvällens drabbning är att Malaga har ett enda mål med kvällen, ett mål som dessutom är officiellt uttalat av managern Pellegrini: att inte släppa in mål. Pellegrini hade dessutom samma approach med Villareal när han nådde semifinal för några år sedan om ni minns.

Malaga är obesegrade på hemmaplan i CL i år och man visade i åttondelen att man prioriterar defensiven och pragmatismen då man spelade 0-1 och 2-0 i respektive möten. Man är, som sig bör, mycket mer nöjt med 0-0 än många andra resultat där man själv gör mål men också släpper in mål ikväll och det kommer märkas både i matchbilden med förmodligen även i resultatet.

Dortmund är efter Juventus förlust igår det enda obesegrade laget i årets upplaga av Champions League, med det självförtroende man har på hemmaplan tror jag inte man är speciellt missnöjda med att förlänga den sviten med ett 0-0 resultat här heller. Givetvis vill man ha ett bortamål med sig hem i bagaget men om man petar in ett 1-0 mål tror jag man slår vakt om den ledningen snarare än att gå för 2:an och 3:an.

Jag ser det inte alls som otroligt att vi får se en målsnål första tillställning ikväll men jag är inte helt säker på vilket spel jag anser vara mest värde i. Jag väljer därför att lägga två lir ikväll på denna match, både grundade i argumenten och profetiorna ovan:

Båda lagen gör mål: Nej. 2.10 på Paddypower
Under 2.5 mål till 1.85 på bet365 .com

Lycka till lads!
Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 03 April, 2013, 07:37

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Jonas O. - 2013-04-03 19:58:13

Malaga: Willy - J.Gamez, Demichelis,
Weligton, Antunes - Joaquin, Toulalan,
Iturra, Isco - Ju.Baptista, Saviola

Dortmund: Weidenfeller - Piszczek,
N.Subotic, Felipe Santana, Schmelzer -
Reus, I.Gundogan, M.Götze, Kehl,
K.Grosskreutz - R.Lewandowski

RalleArvid - 2013-04-03 11:33:22

Haha, säg inte för mycket. Den sedvanliga "dagens bästa spel-jinxen" ligger som en blöt, kall filt över alla mina rekar. Om det inte vore för den hade jag med stort självförtroende rekommenderat en rygg!

Jonas O. - 2013-04-03 11:03:56

Med din form måste man ju ta ryggen