Speltips

Speltips Hockey-VM

Sport: Ishockey Spelstopp: 2013-05-03 16:30 Spela här

Speltips Hockey-VM
Land: Europa Liga: Hockey-VM
Odds: 2.50 Speltips: Annat
2013-05-03 16:30 Hockey-VM Annat 2.50 millerlele

Äntligen är det dags för hockey-vm, för mig själv som är ryss så är jag oerhört besviken på det laget som Bilyaletdinov har tagit ut. Ryssland kommer INTE att vinna i år, den saken är då jävligt säker ska ni veta.


Men vi återgår till själva 'reken' nu, jag tror mig ha hittat ett riktigt guldkorn i årets VM upplaga. Jag har suttit och tänkt och tänkt och tänkt i snart tre dygn, och jag blir bara mer och mer övertygad över att Kanada kommer leka hem sin grupp. Det står mellan Sverige, Kanada och Tjeckien om vem som ska vinna gruppen. Trupperna finner ni längst ner på denna sida!


Tar vi en titt på Sveriges trupp så ser den riktigt tunn ut i mina ögon, vi kan väl börja med målvakterna. Enroth och Markström förväntas att vakta kassen, förmodligen så kommer Enroth att vara förste keeper. Tycker inte att nån av dom är någon matchvinnare, Markström är ung och har en ljus framtid framför sig men han har en bra väg kvar att gå. Enroth är väldigt ostabil i målet i mina ögon, här saknar man utan tvekan en Lundqvist i målet som kan vinna matcher på egen hand!


Forwardssidan då, vilka ska göra mål här? Loui Eriksson? Jo okej, han kan väl få in någon puck här och där men inte mer än så, Landeskog? Jo, han gjorde en GRYM säsong förra året i NHL medans i år så har han inte alls varit lika bra. Man saknar spets framåt, så enkelt är det. Att en spelare som Andreas Jämtin får plats i tre kronor säger ju allt om vilken bredd det är i det svenska laget i år.


Ska vi ta en titt på Tjeckiens lag då? Man kommer att ha den duktige Pavelec i mål, en väldigt duktig målvakt som kan vinna matcher på egen hand. Däremot så blir jag lite fundersam över Tjeckiens backar, är osäker på om dom kommer och hålla hela turneringen. På forwardssidan däremot så ser det riktigt bra ut, man saknar så klart en viss Jaromir Jagr men han spelar tyvärr slutspelet i NHL. Trots Jagr's frånvaro så har man fortfarande lirare som Voracek, Irgl, Hudler, Vrbata, Tlusty och Fleischmann på forwardssidan, och detta är spelare som kommer och kunna skaka varje lag i detta VM. Jag förväntar mig att Tjeckien når en semifinal i år!


Är ni redo för och se Kanadas lag? Håll i hattarna nu era spelpatienter! Kanada har i mina ögon det absolut bästa laget på pappret i detta VM, man har alltså ett stycke Stamkos, Duchene, Skinner, Hall och Eberle. Detta är inga dussinlirare direkt, men däremot så ställer jag mig frågandes till Kanadas målvakter, det kommer att stå mellan Dubnyk och Smith om vem som ska få vakta kassen. Målvaktssidan är alltså deras enda svaghet i mina ögon. Backarna som är uttagna ser också väldigt bra ut, jag räknar med att Kanada kommer och vinna hela skiten annars så blir jag ruggigt förvånad.


Sverige:

Målvakter: Jhonas Enroth, Jacob Markström.

Backar: Johan Fransson, Elias Fälth, Petter Granberg, Erik Gustafsson, Staffan Kronwall, Daniel Rahimi, Henrik Tallinder, Tobias Wiklund.

Forwards: Dick Axelsson, Nicklas Danielsson, Jimmie Ericsson, Loui Eriksson, Simon Hjalmarsson, Andreas Jämtin, Calle Järnkrok, Gabriel Landeskog, Oscar Lindberg, Joel Lundqvist, Niklas Persson, Fredrik Pettersson, Martin Thörnberg.


Tjeckien:

Målvakter: Pavel Francouz, Ondrej Pavelec, Alexander Salak.

Backar: Petr Caslava, Jan Hejda, Jakub Krejcik, Zdenek Kutlak, Zbynek Michalek, Jakub Nakladal, Ladislav Smid, Marek Trocinsky.

Forwards: Tomas Fleischmann, Martin Hanzal, Tomas Hertl, Petr Hubacek, Jiri Hudler, Zbynek Irgl, Petr Koukal, Jan Kovar, Jiri Novotny, Petr Tenkrat, Jiri Tlusty, Jakub Voracek, Petr Vrana, Radim Vrbata.


Kanada:

Målvakter: Devan Dubnyk, Michael Garnett, Mike Smith.

Backar: T.J Brodie, Brian Campbell, Brendon Dillon, Jay Harrison, Stéphane Robidas, Luke Schenn, Justin Schultz.

Forwards: Matt Duchene, Jordan Eberle, Claude Giroux, Taylor Hall, Andrew Ladd, Ryan O'Reilly, Matt Read, Wayne Simmonds, Jeff Skinner, Eric Staal, Jordan Staal, Steven Stamkos.


Att vi får 2.50 på Kanada att vinna sin grupp är ett SJUKT överodds i mina ögon, 1.80-1.90 vore rimligare. Man har det överlägset bästa laget på pappret, man ska vinna denna grupp utan några som helst bekymmer. Jag kastar in en hel säck med polletter på detta spel!

(Ber om ursäkt för eventuella stavfel då jag skrev ihop denna text 04:00 på morgonen)

Kommentera gärna!


EDITERAD 2013-05-02 04.14:06

millerlele - 02 Maj, 2013, 04:14

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
sjobjorn82 - 2013-05-27 04:52:21

Schweiz tog det :-)

Mrjoker - 2013-05-02 15:59:20

Tack för tipset! Kanon spel , vilket lag dom kommer med kanada , lasta 3k på spelet. La även 1k på stamkos som bästa målskytt i canada till 3.40 , även sugen på liten peng på mat duchene till 13 Gr!!Fanns många roliga spel!!

DJ_Latino_ - 2013-05-02 15:59:09

Vart exakt hittar jag spelet??

Psykologen - 2013-05-02 15:22:48

Canada brukar ju iofs gå på halvfart i gruppspelen och tända till först i slutspelet? 2,50 känns rimligt och jag avstår det här. Tror faktiskt snarare att Sverige vinner gruppen, men sedan (igen) åker ut för tidigt i slutspelet.

hipo - 2013-05-02 08:31:15

Håller med dig att Kanada borde vinna gruppen, men hur kan du säga att målvakterna är kanadas svaga punkt? Smith är med största sannolikhet tillsammans med pavelec dom 2 överlägset bästa målvakterna, och frågan är om inte smith till och med är ttre än pavelec. Sen ska man absolut inte underskatta att det är stor rink, att tänka på är ju att kanada i princip alltid har bäst lag på papperet.