Speltips

Speltips Husqvarna FF- IS Halmia

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-05-05 17:00 Spela här

Speltips Husqvarna FF- IS Halmia
Land: Sverige Liga: Div 1 Södra
Odds: 1.80 Speltips: Över 2.5 mål
2013-05-05 17:00 Husqvarna FF- IS Halmia Över 2.5 mål 1.80 Killer

Det är dags för nykomlingsmöte i Söderettan när IS Halmia gästar Husqvarna och Vapenvallen. En rutinerad nykomling mot en färsk nykomling kanske är mer korrekt då Husqvarna har spelat i division 1 södra sex av de sju senaste åren eller sju av de åtta senaste åren om vi räknar med denna säsongen.


Det blev som sagt bara en ettårig sejour i division 2 då Husqvarna FF vann Östra Götaland ifjol. Laget förlorade bara EN av 22 seriematcher och körde över det mesta på hemmaplan vilket raden 9-2-0 29-7 visar. Det var en hård kamp med Oskarshamn in i det sista om seriesegern.

Husqvarna har förstärkt en redan stark offensiv intressant med bland annat talangen Philip Bernholtz och hemvändaren samt f.d skyttekungen Andreas Tegström. Båda två har börjat säsongen alldeles utmärkt. Andreas Tegström kommer närmast från spel i Superettan med Jönköping Södra som de flesta nog känner till. Andreas är givetvis en jätte förstärkning, dels för att han är en pålitlig målskytt men framförallt för rutinen han besitter. En oerhört smart spelare som blir viktig på och utanför planen för spelarna i laget. I truppen finns även giftige anfallaren och tillika lagkaptenen Michell Haidari som vände tillbaka till HFF inför förra säsongen efter ett kort äventyr i Norge. Haidari stod för 11 mål ifjol och kommer säkert hamna runt samma siffra även denna säsongen om han får vara skadefri. Husqvarna har som sagt en mycket intressant offensiv och lär vara en av seriens målgladaste lag framåt när vi summerar säsongen till hösten. Defensiven är jag mer osäker på och jag tycker inte den känns lika stabil. HFF har bland annat tappat sin vasse målvakt Ambjörn Lennartsson. Några försvarare har lämnat och nya ersättare har kommit in. Det finns brister där och motståndarlagen är naturligtvis mycket bättre än lagen ifjol.


Husqvarna startade säsongen strålande. En mycket tung 3-1 seger borta mot FC Trollhättan i premiären följdes upp med 4-0 hemma mot Karlstad BK. Förra helgen kom dock säsongens första förlust borta mot topptippade Oddevold. Oddevold vann med 1-0. Siffror som borde varit större sett till målchanser men Husqvarna tvingades spela nästan hela matchen med en man mindre. Samtidigt är det inte borta mot de absoluta topplagen poängen ska komma.

Ytterbacken Bennet Gustafsson är avstängd efter sitt röda kort mot Oddevold senast.


IS Halmia vann Div 2 Södra Götaland på bättre målskillnad än Tvååkers IF förra säsongen. Båda lagen släppte in lika många mål men ett attraktivt och offensivt Halmia stod för sanslösa 67 mål framåt på 22 omgångar. Halmia har inte gjort några stora förändringar i truppen utan bygger vidare med sin framgångsrika trupp från fjolåret. Äntligen lossnade målskyttet senast för Halmia då normalt svårspelade Kristianstad besegrades med 3-0 på Örjans Vall. Halmia gick mållösa framåt i de två första matcherna mot Trelleborg och Torslanda. Chanser skapades, främst i 0-0 matchen mot Torslanda, en match som lika gärna kunde slutat 2-2 sett till matchbilden och målchanser enligt rapporter. Det finns bra offensiva kvalitéer i truppen och kanske främst i skyttekungen Calle Genberg (22 ligamål ifjol) och vasse yttern Ronny Sabo. Extra skönt för laget att båda kom med i målprotokollet senast för självförtroendet inte minst.

Lagkaptenen Ervin Ribic som är en nyckel på det sittande mittfältet drog korsbandet i förra matchen och blir borta en längre tid. Yttern Kushtrim Maholli är avstängd.

Två bollskickliga lag som vill spela fotboll längst marken även om man såklart behöver slå långt ibland. Jag tror Husqvarna kommer ta tag i taktpinnen inför sin hemmapublik. Halmia bra i sitt omställningsspel och har giftiga kantspringare. Jag tycker det finns mycket som talar för att det kan bli en fartfylld och intensiv match med många målchanser. Jag sticker ut hakan och säger att Husqvarna vinner med 3-1. Men jag gillar överspelet mer än hemmaseger. Vill ni ha något spel att följa under Söndagseftermiddagen så behöver det inte vara fel att kasta in några polletter på överspelet.


Skulle ni se några stavfel, något felskrivet resultat eller något annat så ber jag om ursäkt men jag är nyvaken så här på morgonkvisten och skallen är inte riktigt med. Och som vanligt ryggar ni på egen risk.

EDITERAD 2013-05-05 15.38:37

Killer - 05 Maj, 2013, 15:38

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Killer - 2013-05-05 14:49:19

Jag kanske formulerade mig fel tidigt i morse då skallen inte riktigt var med. Jag menade mer att jag tror HFF är det laget som vill ta tag i taktpinnen. Många bollskickliga lag i denna serien och de kommer inte backa hem och enbart ligga på kontring bara för att Halmia kommer på besök. Kanske väljer Husqvarna den taktiken det får vi se, inte helt säker på det. Jag tror fortfarande att detta går över. När du är inne på träningsmatcher. Möttes inte lagen i en träningsmatch som blev 2-2 förra året också? Charmen med fotbollen är att vi ser, tycker och uppfattar den olika.

rubensvart - 2013-05-05 14:02:41

Ok, så det är inte höga odds på att Husqvarna kommer vara spelförande men de kommer inte dominera bollinnehavsmässigt på nåot sätt? Det där får jag inte riktigt ihop.

Alltid svårt att definiera vad dominera spelmässigt innebär men att Halmia kommer vara spelförande mot de flesta lagen i den serien, det kan jag garantera. I träningsmatchen jag pratade om så hade Halmia ett enormt bollinnehav och Husqvarna backade hem. Jag är övertygad om att matchbilden kommer se likadan ut idag. Detta eftersom det visade sig vara en lyckad taktik för Husqvarna då och dessutom är detta enda sättet Halmia kan spela på.

Lycka till du också.

Killer - 2013-05-05 13:06:29

Det får på dig att låta att Halmia kommer vara det spelförande lag och dominera spelmässigt mot alla lag. Jag tror inte på det. På hemmaplan är en sak. Halmia är ett bollsäkert lag. Mot Torslanda så lät Torslanda Halmia ta initiativet och föra spelet. Jag är inte lika säker på att HFF kommer tillåta det på samma sätt. Husqvarna är ett fysiskt och starkt lag som är duktiga på fasta och som kan dra sig tillbaka i banan och vara kompakta när det krävs men hemma mot en Halmia vill man framåt och är även de ett bollskickligt lag. Det är dessa matcher som Husqvarna "ska vinna". Men som alltid är det bara mina egna tankar på hur jag ser det och vad jag tror. Vi ser alla olika på saker och ting. Och jag kan ju ibland naturligtvis ha fel i min bedömning. Men jag tror att det är Husqvarna som vill ta tag i taktpinnen även om man bollinnehavsmässigt inte kommer dominera på något sätt. Du har bra odds på under och tvåan. Tror du på det så borde du spela på det. mvh

rubensvart - 2013-05-05 09:40:10

Tycker det är värt att notera att lagen möttes i en träningsmatch tidigare i år och att det då blev 1-0 till Husqvarna i en tillknäppt match. En match som var klart chansfattig. Att skapa chanser har varit Halmias problem bortsett från matchen mot Kristianstad senast. Däremot har defensiven funkat allt bättre och laget har hållit nollan i två raka matcher. Senast släppte de inte till en målchans på hela matchen trots en man mindre i hela andra halvlek. Tror inte att Husqvarna kommer ha så lätt att skapa heller.

Sen kan jag lova dig att Halmia kommer vara det spelförande laget trots bortaplan. Vet inte om du sett laget spela någon gång de senaste åren. De har haft ett massivt bollinnehav i alla de 3 inledande matcherna, mot TFF, Torslanda och Kristianstad. Som du förstår ställer jag mit tveksam både till överspelet och till raka 1an.