Speltips

Speltips Kalmar FF - AIK

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-05-12 15:00 Spela här

Speltips Kalmar FF - AIK
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 3,75 Speltips: AIK vinna & hålla nollan
2013-05-12 15:00 Kalmar FF - AIK AIK vinna & hålla nollan 3,75 Polsater

Peking och Elfsborg gjorde sitt i fredags, vilket gjorde att fredagsreken satt. Gött så klart. Men nu rullar det allsvenska tåget vidare.

På söndagen spelar jag att AIK vinner & håller nollan mot Kalmar FF till oddset 3,75. Finns på bet365 under specialare-fliken.

Har sett alla Kalmars hemmamatcher i år och det har tamejfan inte varit något att skriva hem om. På tre matcher har laget lyckats åstadkomma ett (1) mål! Och det kom efter att Elfsborgs Tom Söderberg (mannen med Kapten Röd-aura) spelade fram ett friläge till Papa Diouf. Det värsta är att målskörden på hemmaplan är fullt rimlig sett till matcherna. Publiken på Guldfågeln har inte fått se sina röda hjältar skapa mycket av värde framåt. Kalmar rullar visserligen boll fint och nye brassen Ismael är en riktigt duktig passningsspelare på mitten. Men det är på mittplanen. I offensivt straffområde händer inte mycket. Varför är det så? Enligt mig är det konsekvensen av att en klassanfallare saknas när Sebastian Andersson är borta. Att offensive vänsterbacken Jörgen Skjelvik saknas är också ett avbräck då hans inläggsfot stod för flest assist i fjol.

Trolig Kalmar-elva:
Berisha
Solheim, Arajuuri, Thorbjörnsson, Nouri
Ismael, Hallberg
Ring, Söderqvist, Romario
Diouf

Det finns en del kreativitet hos trion bakom Diouf. Men de väger lite lätt och saknar en riktigt bra forward. Som jag ser det är det inte tillräckligt för att kunna straffa och hota AIK tillräckligt. Kalmar har gått mållösa i 3/7 matcher hittills i år.

Bortalaget AIK då? Jo, den normalt så starka defensiven har sviktat i början av årets säsong. Laget har bara hållit nollan i en enda match. Mot Blåvitt såg laget dock klart förbättrat ut och gjorde årets bästa insats. Defensivt var det en slarvig aktion av Majstorovic som gav straffmål för Blåvitt, i övrigt släppte laget knappt till en målchans. Dags för en nolla nu!

Uttagna spelare: 3 Per Karlsson, 4 Nils-Eric Johansson, 5 Robert Åhman Persson, 6 Alexander Milošević, 7 Helgi Daníelsson, 9 Martin Kayongo-Mutumba, 10 Celso Borges, 11 Nabil Bahoui, 13 Kyriakos Stamatopoulos, 14 Lalawélé Atakora, 16 Martin Lorentzson, 20 Ibrahim Moro, 21 Kennedy Igboananike, 22 Kwame Amponsah Karikari, 24 Daniel Gustavsson, 28 Viktor Lundberg, 35 Lee Baxter, 45 Daniel Majstorović.

Goitom, Backman, Quaison saknas. Goitom är nog den som kommer saknas mest, han är väldigt viktig som länkspelare i AIK:s offensiv. Tror dock laget har kvalitet nog att göra mål på Kalmar ändå. Mutumba såg bättre ut än på länge senast, Bahoui har bra form, Kennedy skapar mycket med sin snabbhet, Borges är bra när han fyller på i straffområdet osv osv. AIK behöver också segrar nu för att inte tappa mot topplagen. Har tre raka matcher med mål i.

Pratade med Nabil Bahoui idag och han var inne på att det var defensiven som lade grunden för den fina insatsen mot Blåvitt. Enligt honom har laget tränat på bra i veckan och formen är god (vad fan ska han säga annars?). Laget åker buss till Kalmar på lördagen och kommer därmed väl förberedda när de kliver ut på Guldfågelns matta. Jag var själv och tittade på planen i fredags och mattan ser riktigt fin ut. Vädermässigt ser det också bra ut då det enligt SMHI kommer vara runt 15 grader och växlande molnighet utan nederbörd.

Du har kommit ända ner hit och läser fortfarande alltså? För att sammanfatta: jag tror inte Kalmars offensiv kommer kunna hota AIKs defensiv och jag räknar med att AIK har kvalitet nog att peta in åtminstone ett mål, även om Kalmar är starka som fa-an bakåt.

Tycker oddset ligger lite högt här och jag spelar det till en insats som ligger snäppet under medel. Kommer själv jobba in spelet på plats.

Som vanligt, kommentera nedan eller twittra @nokkan21 för feedback. Tycker det är riktigt roligt med återkoppling och att höra era tankar (även om ni tycker jag är ute och cyklar).

Polsater - 11 Maj, 2013, 20:02

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Raz - 2013-05-12 15:23:02

Nämen Gud va bra det gick med denna reken! Härligt att se att du är lika formstark som vanligt polsater =)

Polsater - 2013-05-12 11:47:41

Avbräcken har jag tagit upp. Duktiga ersättare kommer in, men visst är det avbräck.

Att Kalmar ser mycket vassare ut i år håller jag helt enkelt inte med om. Vad jämför du med då? Visst är de duktiga defensivt som vanligt, men offensivt? På hemmaplan, mot välorganiserade försvar, har de inte skapat någonting på tre matcher knappt.

Samtidigt har AIK en mycket hög grundkapacitet och i förra matchen var väl första gången spelet klaffade på allvar. Förhoppningsvis kan de bygga vidare. Stamatopoulos är väl ingen av de bättre målvakterna i allsvenskan, men det är ingen gröngöling som inte klarar av serien. Han har ändå gjort 30 allsvenska matcher.

Raz - 2013-05-12 11:13:39

Goitom och quasion är två tunga avbräck + att AIK har målvaktsproblem + att Kalmar ser mycket vassare ut detta året. Absolut inte rygg.