Speltips

Speltips Helsingborg–Syrianska

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-09-22 17:30 Spela här

Speltips Helsingborg–Syrianska
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 4.20 Speltips: HIF 3 elr fler mål i 2a
2013-09-22 17:30 Helsingborg–Syrianska HIF 3 elr fler mål i 2a 4.20 Polsater

Spelar Helsingborg att göra tre eller fler mål i andra halvlek, när laget på söndagen tar emot Syrianska. William Hill betalar 4.20. Lite under medel.

Den minnesgode kommer säkert ihåg att jag med framgång rekade samma spel till samma odds på Elfsborg i en kvalmatch till EL i somras.

Om trupperna är det inte mycket att säga mer än att försvararna Isa Demir (13/1) och Alessandro Silva Pereira (22/0)/2) är avstängda för Syrianska. Ny backlinje igen alltså. Målvakten Dwayne Miller är skadad, vilket gjorde att man senast fick släppa fram en orutinerad andrekeeper. Helsingborgs truppläge var åtminstone inför Häckenmatchen strålande. För första gången under Roar Hansens tid var man 19 utespelare på träningarna, utan akademilirare eller några inlånade.


Tabeller:
2. Helsingborg 23 13 5 5 51:25 44
16. Syrianska FC 23 2 4 17 17:47 10

Hemma:
3. Helsingborg 11 7 2 2 28:9 23

Borta:
16. Syrianska FC 12 1 1 10 11:25 4

Vad ska man säga om detta Syrianska? Laget har tagit en poäng på de senaste tretton matcherna och snart är det till och med matematiskt klart att det blir derby mot Assyriska nästa år. Södertäljegänget har släppt in klart flest mål och gjort klart minst mål i serien.

Helsingborg svek oss i helgen mot Häcken. Det såg bra ut när laget tidigt i andra halvlek vände, men de tappade in två snabba mål - så var den dagen förstörd. Offensiven ser dock fortsatt bra ut, laget kom till många lägen mot Häcken och borde avgjort vid ställningen 1–2. Då satt ändå David Accam på bänken i den matchen. Tack vare MFFs meltdown hemma mot Djurgården så har laget ändå ett fortsatt mycket bra läge i guldstriden. Efter den här matchen väntar nämligen skånederbyt mot MFF.

Syrianska inleder ofta matcherna helt okej. Laget är med en bit in i matcherna, men när målen trillar in tappar man geisten och det kan lätt rinna på, som exempelvis mot Norrköping (1-6) i förra matchen. I den här matchen kanske man är med till halvlek, kanske har man ett uddamålsunderläge eller t o m ett kryss. I andra halvlek lär dock Helsingborg mala på och bryta ner Syrianska. Är det något vi lärt oss av Roar Hansens gäng är det att man inte så gärna slutar spela, man brukar mata på i offensiven ända in i kaklet. Har dessutom ett antal duktiga offensiva spelare som förmodligen behöver göra mål för att få upp självförtroendet inför avslutningen (Accam, Simovi, Khalili, etc.). Tyvärr för Syrianskas del tror jag det kan bli en riktig utskåpning här. Ser att Helsingborg gör 4,5 mål i den här matchen. Att i då erbjuds så högt odds som 4.20 på minst tre i andra halvlek känns väl högt. Jag hade satt oddset runt 2.90-3 gånger pengarna.

Helsingborg har gjort minst tre mål i andra halvlek vid tre tillfällen på hemmaplan i år (Häcken, Gefle och BP).
Syrianska har släppt in fler än tre mål i andra halvlek på bortaplan vid två tillfällen i år (Elfsborg och Norrköping).

Som sagt, seriens målgladaste gäng med toppmotivation hemma mot seriens sämsta, mest läckande, lag, som dessutom har noll saker att spela för mer än hedern. När matchen är avgjord, hur sugna kommer Syrianska vara då? Helsingborg har överlägset bäst målskillnad av topplagen, det lär man fortsätta vilja ha då toppstriden är så pass jämn att en extrapoäng tack vare bäst målskillnad kan bli guld värt, bokstavligt talat.

En annan sak, mer åt det spekulativa hållet. Syrianska har åkt på inte mindre än fyra utvisningar på fyra olika spelare i år. Rätt så mycket. Med tanke på Helsingborgs duktiga offensiva spelare är det inte helt otänkbart att det blir ett nytt rött kort här. I så fall givetvis något som då hade talat för spelet än mer.

Det här spelet, till det här oddset, känns mycket bra. Spelas redan nu till lite under medel.

Kommentera gärna med tankar här eller på Twitter @nokkan21.

Polsater - 19 September, 2013, 10:57

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!