Speltips

Speltips Chelsea - Liverpool

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-12-29 17:00 Spela här

Speltips Chelsea - Liverpool
Land: England Liga: Premier League
Odds: 1,83 Speltips: X2
2013-12-29 17:00 Chelsea - Liverpool X2 1,83 Haze

Jag börjar med att önska alla god jul och ett gott nytt år!


Boxing day på annandag jul kommer bli extra fin i år. Massvis med sköna matcher där utbudet i PL denna dag kommer vara gigantiskt då alla lag precis som vanligt spelar under samma dag.

Där kommer det givetvis finnas fina spel att hitta, men jag kommer kolla förbi den dagen just nu pga av ett spel jag hittat i matchen mellan Chelsea - Liverpool. Nämligen dubbelchansen X2.

Jag tror Liverpool har stor chans att vinna matchen, och att då få 1,83 på ett eventuellt x också tackar jag för. Det finns risk för oddssänkning, men samtidig ska båda lagen spela varsin match under Boxing day som kan vålla både skador och avstängningar.

Chelsea möter Swansea hemma medan Liverpool ska spela stormötet mot Manchster City. Det är svårt att veta hur pass slitna spelarna kommer vara efter två intensiva matcher. Med tanke på tidigare resultat är känslan att Chelsea får det svårt hemma mot Swansea. Varken Chelsea eller Swansea har direkt imponerat i år och där finns det utrymme för ytterligare en skräll.

Reken bygger mycket på känsla men det skadar aldrig att fylla på med statistik också.

Chelseas 5 senaste:

Chelsea - Southampton 3-1
Sunderland - Chelsea 3-4
Stoke - Chelsea 3-2
Chelsea - Crystal P 2-1
Arsenal - Chelsea 0-0

3 vinster, 1 kryss och 1 förlust. Här ska man inte luras av statistiken. Det har sett illa ut flera gånger, och med tanke på vilka motståndarna varit är det omöjligt att inte fråga sig själv om Chelsea verkligen klarar av att tygla Liverpool.

Liverpools 5 senaste:

Hull - Liverpool 3-1
Liverpool - Norwich 5-1
Liverpool - West Ham 4-1
Tottenham - Liverpool 0-5
Liverpool - Cardiff 3-1

Liverpool har stött på enklare motstånd ska sägas men det går att urskilja en tydliga skillnad lagen emellan och det är att Liverpool övertygat matcherna igenom medan Chelsea fått vända och vrida på allt de har för att plocka poäng. Liverpool har dock inte tagit full pott mot bättre lag borta ännu. Blir det förlust mot City tror jag de bara ökar chanserna till seger då laget bör vara taggade till tusen för att absolut inte tappa mer poäng.


Trupper och startelvor skriver jag ut senare.

Skador:

Chelsea
Ryan Bertrand och Marco Van Ginkel ~ båda knäskadade.

Liverpool

Daniel Sturridge (stukad fotled)
Steven Gerrard (lårskada)
José Enrique (knäskada)
Sebastian Coates (korsbandsskada)


+
Hela laget är formtoppat, med spelare som Suarez och Henderson som aldrig spelet bättre.

Chelseas dåliga spel under hösten/vintern.
Samt underpresterande anfallare i Chelsea.

Liverpool har som ett av få lag agerar jämt under hela säsongen. En både oväntad och oförtjänt förlust mot Hull har satt stopp för en annars klockren säsong.

Många spelare tar ansvar och steppar upp när ordinarie saknas (Liverpool) ex Sturridge ~ Sterling, Gerrard ~ Allen och José Enrique ~ Flanagan.
Liverpool har dessutom två dagars mer vila eftersom deras senaste match spelades redan under lördagen.

-

Chelsea hemmaplansfördel, lagkapten Steven Gerrard skadad och Mourinhos taktiska förmåga.


Mina spel: Liverpool x2
Odds: 1,83
u: 3/4
Bolag: bet365

EDITERAD 2013-12-24 22.10:18

Haze - 24 December, 2013, 22:10

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Dumihuvetspojk - 2013-12-29 10:51:35

Ska vi hålla oss till statistik så förlorar äckliga Mourinho ALDRIG hemma med Chelsea va? I ligaspel alltså. ..

Haze - 2013-12-27 12:06:01

Tillägg:

Chelsea vann precis som jag tidigare skrev knappt mot Swansea med 1-0. Inte alls dominant på något sätt, och med tanke på att Swanseas halvdåliga form är det som ett förmodat topplag dåligt att inte avgöra matchen på ett bättre sätt.

City - Liverpool slutar tillslut 2-1, men enligt många (såg inte matchen) kunde det ha slutat annorlunda. Liverpool skapade tillräckligt mycket för att vända på siffrorna och det låter mycket positivt inför denna match. Ursinniga efter tappade poäng lär Liverpool vara sugna på att trycka dit Mourinhos lag hårt!

gjolec - 2013-12-26 09:47:42

Det som talar emot det här spelet är just Pools smala trupp och brist på alternativ på bänken (detta brukar märkas som mest vid just denna tid på säsongen). Detta kan man dock verkligen inte säga om Chelsea....