Speltips Leksand - AIK

Sport: Ishockey
Spelstopp: 2014-03-03 19:00
Land: Sverige
Liga: SHL
Odds: 1,90
Tips: AIK +1,5 mål
Hej. Gårdagen blev fin då Washington Capitals - Philadelphia Flyers ordnade överspelet 5,5 mål redan under den andra perioden. Och formen är stigande med tre raka rekar.

Idag är det dags för tre matcher i den Svenska Hockeyligan och jag väljer mötet mellan Leksand - AIK.

Leksand som startade upp SHL efter OS uppehållet med att besegra Brynäs hemma med 1-0. Men efter det hände något och jag vet inte vad. Förlust mot HV 71 på bortais med klara 4-1 och gnistan fanns inte riktigt hos Leksandsspelarna. Medan matchen senast mot serieledarna Skellefteå följdes upp med ännu en mindre god insats. Sent återbud på Alsenfelt och hela sju mål i baken och noll framåt och dalmasarna fick åka hem med en svidande 7-0 förlust.
Med dessa matcher så har Leksand på sina fem senaste matcher tagit poäng i tre och vunnit två av dessa fem.
I och med förlusterna senast så har Leksand tappat sin femte plats på grund av sämre målskillnad mot Färjestad och ligger för stunden på en sjätte plats med 77 poäng efter 52 omgångar. Det är lite smått osannolikt att ett lag ligger på en sjätte plats i tabellen med en målskillnad på 107-147. Alltså -40. Leksand är därmed det lag som har näst sämst målskillnad. Det är bara jumbon AIK som är sämre. Men det bevisar ju att Leksand har vunnit matcherna laget ska vinna den här säsongen.
Hemma i Tegera Arena så har det gått bra. Med 38 poäng efter 25 hemmamatcher så är Leksand det sjunde bästa laget i serien. Med en statistik på 14 segrar, varav 4 efter övertid/straffar och 11 förluster och en målskillnad på 52-63.
På Leksand's fem senaste hemmamatcher så har det resulterat i tre segrar och två förluster. Två saker att notera är att Leksand har två raka segrar på hemmais och har på sina 14 segrar på hemmaplan, enbart vunnit fyra matcher med fler än ett mål. (Örebro 4-1, HV 71 4-2, Färjestad 3-1 och Linköping 5-2)
Leksand preliminära uppställning ser ut som följande:
Målvakter 69. Oscar Alsenfelt
41. Joel Gistedt
Förstafemman 7. Svedberg, Johan 6. Hersley, Patrik
85. Johansson, Mikael 61. Ryno, Johan 44. Blomqvist, Jacob
Andrafemman 21. Lashoff, Matt 51. Kapstad, Kevin
32. Bergenström, Jens 23. Edblom, Per 96. Brunnström, Fabian
Tredjefemman 29. Rönnberg, Joonas 48. Pikkarainen, Hannu
20. Russell, Ryan 24. Händemark, Frippe 9. de la Rose, Jacob
Fjärdefemman/Extra 5. Linder, Tom
19. Forsberg, Tobias 49. Karlsson, Gabriel 13. Knuts, Jon

AIK Hockey som har sadlat om för spel i Kvalserien. Laget vet att snart är det bara vinna som betyder något, vinna eller försvinna. Det verkar däremot AIK spelarna ha fått in i sina skallar och har bevisat det efter OS. Med att börja att ta poäng i Karlstad mot Färjestad efter förlust med 4-3 efter förlängning. Med att sedan bjuda upp till kamp mot Skellefteå trots tidigt 2-0 underläge så lyckades AIK komma ikapp till 2-2 innan Skellefteå tryckte gasen i botten. Sen nu senast hemma mot Luleå, där Luleå tog ledningen och väntades få rulla hem till Luleå med fullpott. Men AIK ville annat och kvitterade i slutet av den andra perioden för att sedan avgöra av Janmark-Nylen med en man mindre på banan med mindre än fyra minuter kvar av matchen. Starkt!
AIK har på sina fem senaste matcher tagit poäng i tre men har bara lyckats vinna en.
AIK ligger som sagt avsågade på jumboplatsen med 52 poäng efter 52 omgångar med fem poäng upp till elvan Örebro och ointagliga 16 till tian HV 71.
På bortais så har AIK inte rosat marknaden den här säsongen. Med endast 20 poäng på 25 bortamatcher så är AIK seriens sämsta bortalag. Med en statistik på 6 segrar, varav 4 efter övertid/straffar och 19 förluster, varav 4 efter övertid/straffar och en målskillnad på 47-72.
AIK har inte vunnit på bortaplan sen den 12 december 2013. Det var mot Örebro, då vann laget med 4-1. Sen dess har AIK radat upp 9 raka förluster. Men en vändning för detta är kanske att AIK har lyckats att ta poäng i två raka bortamatcher. (Färjestad 4-3 och Brynäs 3-2)
Av AIK's 19 förluster på bortaplan så har nio av dessa slutat med förlust med två mål eller fler.
AIK kommer komma till spel utan:
16 Theodor Lennström (sjuk)
17 Fredrik Carlsson (hjärnskakning)
22 Daniel Josefsson (ljumske)
77 Jacob Spångberg (hand)
84 Patric Blomdahl (knä)
91 Björn Melin (hand)
Noterbart är att AIK har gjort klart med tre nyförvärv men dessa tre herrar är tidigast spelklara på torsdag.

Historia:
Dags för det femte och sista mötet för den här säsongen.
Den första matchen vann AIK i Leksand med 5-2.
Den andra matchen vann AIK hemma med 3-2 efter straffar.
Den tre matchen vann Leksand i Leksand med 1-0.
Den senaste matchen vann Leksand med 3-1 på bortaplan på Hovet.
Alltså så står det 2-2 i inbördes möten den här säsongen.
Ska vi titta på lagens fem senaste möten i Leksand så har Leksand vunnit fyra och AIK 1. (Inräknat Hockeyallsvenskan och Kvalserien)
Noterbart är att ingen av dessa fem matcher har Leksand lyckats vinna med mer än ett mål.

Kommentar:
Ja nu är det dags för sluttampen av serien. Blott tre matcher kvar och det lider fortare än fort mot sitt slut av grundserien.
Leksand har fortfarande saken i egna händer att sluta topp sex i tabellen. Medan AIK har sedan länge kunnat fokusera in sig på kvalspel och nu framöver blir det granskning av lagen som AIK kommer att möta från Hockeyallsvenskan.
Jag tror dock att trots att AIK inte har något mer än hitta formen och sin spelstil i denna match kan störa Leksand. Detta på grund av att Leksand är inget lag som trummar på framåt och vill göra fyra fem mål i varje match utan nöjer sig med att göra två, tre mål det vill säga ungefär ett mål mer än sina motståndare.
Jag tror att Leksand mycket väl kan vinna den här matchen men med AIK's spel den senaste tiden och att försöka visa sin beslutsamhet om att laget ska stanna i SHL även efter Kvalserien, samt kanske ingjuta lite respekt mot lagen underifrån genom att avsluta starkt så tror jag vi kommer få se en jämn och tät fight ikväll.
Med ett Leksand som bara vunnit fyra matcher med minst två mål på hemmaplan mot ett AIK som börjar slita för emblemet på bröstet och som har spelat bra efter OS jämförelsevis med Leksand.
Nej jag tror absolut AIK kan störa Leksand och att vi kommer få se en uddamålsseger/kryss åt något håll.
Mitt spel blir därmed AIK +1,5 mål till 1,90 på William Hill.


EDITERAD 2014-03-03 17.10:32
Spela på Leksand - AIK hos William Hill
Spela nu
Haze91 - 3 Mars 2014 - 17:10
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Roxstar - 2014-03-03 18:56

Ryggar detta då jag vet att AIK alltid gör det lilla extra i slutet av säsongen

lauen - 2014-03-03 18:03

Tror nog Leksand kommer göra allt dem
Kan idag är viktiga poäng för dem nu så dem inte missar slutspelet...får nog inte bättre utgångsläge än det dem har idag...

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: