Speltips Linköping - Modo

Sport: Ishockey
Spelstopp: 2014-03-10 19:00
Land: Sverige
Liga: SHL
Odds: 2,05
Tips: 1
Tjena! Då är jag tillbaka för igen efter att ha varit bortrest under helgen.
Idag så startar Play In i SHL och det är först till två segrar som gäller och jag blickar mot mötet i Östergötland mellan Linköping - Modo.

Linköping kommer till spel i Play In med en 2-1 seger efter övertid borta mot Örebro i seriens sista match. Linköping avslutade serien riktigt starkt och vann fem av lagets sex sista matcher och var nära att kunna ta en direktplats till kvartsfinalerna. Men förlusten mot Brynäs hemma i näst sista omgången fick Linköping inget att spela för inför den sista omgången.
Men Linköping slutade på en nionde plats med 78 poäng efter 55 spelade omgångar. Med sju poäng före HV 71 som slutade tia och tre poäng bakom åttan och motståndarna Modo.
Linköping kommer enbart till spel utan, Linus Hultström och Jesper Pettersson som inte kommer spela matchen.

Modo som hade kunnat tagit den sjätte och sista platsen till kvartsfinalerna i den sista omgången. Men med förlust mot HV 71 med 5-3 och att de övriga resultaten inte gick Modo's väg gjorde att Modo slutade på en åttonde plats i tabellen.
Modo's avslutning var inte lika stark som Linköping's. Med endast två segrar på lagets åtta sista matcher är en stor del att Modo inte kunde sluta högre upp i tabellen trots att det var jämt på slutet.
Modo slutade som sagt åtta i tabellen med 81 poäng på 55 omgångar. Två poäng efter sjuan Leksand och tre före nian Linköping.
Modo kommer få in tre spelare till kvällens möte och spelarna är Robert Hägg, Richie Regehr och Christopher Bengtsson.

Historia:
Lagens fem matcher i grundseriens hade i stort sett allt. Fart och fläkt, målrikt, målsnålt, jämt, krossresultat och båda lagen vann matcher.
Resultaten slutade följande:
27.02.14 SHL Modo Linköping 2 : 3
(2 : 2)
25.01.14 SHL Modo Linköping 1 : 3
10.01.14 SHL Linköping Modo 8 : 2
01.11.13 SHL Linköping Modo 0 : 5
10.10.13 SHL Modo Linköping 4 : 3
Alltså så vann Linköping tre matcher och Modo två. Noterbart är att Linköping har tre raka segrar för stunden över Modo.
Lagens fem senaste matcher i Cloetta Center har slutat i två segrar för Linköping och tre för Modo.

Kommentar:
Ja, om jag hade tippat tabellen inför säsongen så hade jag inte trott att dessa två lag skulle spela Play In mot varandra.
Linköping som verkligen verkar ha hittat sitt spel efter OS och har i avslutningen "äntligen" fått ordning på sitt försvarsspel och målvaktsspel. Hade serien varit fem omgångar längre så hade vi troligen fått sett Linköping högre upp i tabellen men nu är inte fallet så och fungerar inte spelet tidigare under säsongen så blir det inte bättre än så här. Men Linköping's kan vara mer avslappnade inför kommande uppgift än Modo. Laget har legat efter topp sex i en bra tid och har kunnat ställt in sig på att spela Play In. Medan Modo har varit upp och ner i tabellen om vartannat och trodde nog sig kunna klara av att sluta högre upp i tabellen och slippa Play In.
MEN, nu är det först till två segrar som gäller. Två lag som inte har några tunga avbräck och som gillar att spela med fart och fläkt mot varandra.
Jag tror att Linköping kommer ta tag i taktpinnen och få åka upp till Örnsköldsvik med en seger i ryggen.
Varför? Jo, för att Linköping's avslutning av serien var riktigt bra och laget hittade ett bra försvarsspel och vann "tunga" matcher. Medan Modo inte fick till spelet riktigt som laget ville efter OS och sjönk mer och mer i tabellen och slutade tillslut åtta i tabellen.
Nu är det ett hemmastarkt Linköping mot ett bortastarkt Modo.
Känslan är att Linköping måste vinna den här matchen för att kunna ta sig vidare till kvartsfinal för jag tror inte laget lyckas vinna två matcher i Örnsköldsvik.
Med Linköping i toppform mot ett Modo som inte riktigt fått till det på slutet och att Linköping har trivts mot Modo i seriens avslutande del gör att jag tror på en hemmaseger.
Med Ahlbrandt, Johansson och Hjalmarsson åter i bra form så är laget svårstoppade och gör C. Engstrand det han ska så vinner Linköping ikväll.
Mitt spel blir Linköping till 2,05 på Bwin.
Spela på Linköping - Modo hos Bwin
Spela nu
Haze91 - 10 Mars 2014 - 11:40
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: