Tjena. Nattens NHL gick sig an då överspelet på 5,5 mål i Winnipeg Jets - Dallas Stars satt efter redan 29 sekunder in i den andra perioden och segersiffrorna skrevs till hela 7-2 till Jets.

Idag är det dags för kvartsfinaler nummer två och jag blickar ner mot Östergötland och Linköping - Frölunda.

Första matchen ska det väl sägas att Frölunda vann rättvist. Hemmalaget Frölunda ägde stora delar under matchen och att det bara stod 1-0 till Frölunda efter två perioder signeras Marcus Högberg som gjorde en kanonmatch. Linköping vände däremot mot steken till 1-2 efter åtta minuter in i den tredje perioden. Men Frölunda behövde bara dryga minuten ett tag senare för att vända tillbaka till 3-2 och trots bra tryck från Linköping i slutminuterna så kunde Frölunda hålla undan och ta ledningen med 1-0 i matcher.

Linköping slutade på en nionde plats i grundserien med 78 inspelade poäng. Den största delen av poängen kom på hemmais i Cloetta Center där Linköping tog 44 av sina 78 poäng.
Det ledde till att Linköping blev seriens sjätte bästa hemmalag.
Däremot verkar vägen till kvartsfinalen gett laget en del skavanker. Det är slutspelstider och tränarna är oerhört förtegna om vilka spelare som är tillgängliga eller inte. Mattias Sjögren satte in en onödig huvudtackling i första matchen och fick domen idag och blir avstängd dom två kommande kvartsfinalerna. Samtidigt som Magnus Johansson är osäker till spel och Chad Kolarik som fick en smäll i slutsekunden i förra matchen. Enligt Linköpings tränare Roger Melin så ska Kolarik kunna spela.

Frölunda som har ett noll i matcher har ett fint tillfälle att rycka till sig en två noll ledning och skaffa sig en viktig fördel genom att Linköping därmed måste vinna två matcher på bortaplan i Göteborg.
Frölunda slutade som sagt tvåa i tabellen och spelade till sig 102 poäng. Av dessa poäng så tog Frölunda mer än hälften på bortaplan. 53 poäng på bortais på 27 bortamatcher är imponerande. Det gjorde Frölunda till seriens andra bästa bortalag. En orsak till att Frölunda tog så mycket poäng på bortais är att laget vill spela på samma sätt hemma som borta. Det menas med att när hemmalagen vill spela mer offensivt och öppnar upp sig mer och det passar Frölunda bra.
Frölunda kommer sakna Mats Rosseli Olsen som fick huvudtacklingen av Sjögren i förra matchen.

Historia:
Lagen möttes fem gånger under grundserien. Tre matcher i Linköping och två i Göteborg.
31.01.14 SHL Linköping Frölunda 3 : 5
14.01.14 SHL Frölunda Linköping 3 : 4
(3 : 3)
28.11.13 SHL Linköping Frölunda 3 : 4
03.11.13 SHL Frölunda Linköping 4 : 3
21.09.13 SHL Linköping Frölunda 6 : 3
Noterbart är att det har blivit otroligt målrikt när lagen har mött varandra samt att Frölunda vann tre av fem matcher och två segrar kom på bortaplan.