Speltips

Speltips BK Häcken vs AIK

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-04-27 17:30 Spela här

Speltips BK Häcken vs AIK
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.95 Speltips: Ö2,5 mål
2014-04-27 17:30 BK Häcken vs AIK Ö2,5 mål 1.95 Polsater

Över 2,5 mål spelas mellan BK Häcken & AIK.

För mig borde överspelet vara favorit här, så jag tycker helt klart vi har värde.

5 Häcken 5 3 0 2 12 8 +4 9
10 AIK 5 2 1 2 7 8 -1 7

Häcken har gått ö2,5 i 4/5 matcher hittills.
AIK har gått ö2,5 i 3/5 hittills.
Inbördes har 4 av senaste 6 inbördes gått över.

Läget i lagen:
AIK:s trupp:
3 Per Karlsson, 4 Nils-Eric Johansson, 5 Panajotis Dimitriadis, 6 Alexander Milošević, 7 Eero Markkanen, 10 Celso Borges, 11 Nabil Bahoui, 13 Kyriakos Stamatopoulos (mv), 14 Kenny Pavey, 15 Robin Quaison, 16 Martin Lorentzson, 17 Ebenezer Ofori, 18 Noah Sonko Sundberg, 21 Kennedy Igboananike, 25 Sam Lundholm, 26 Nicklas Maripuu, 28 Niclas Eliasson, 35 Patrik Carlgren (mv), 36 Henok Goitom.

Teteh Bangura, Ibrahim Moro, Edward Owusu, Marko Nikolic och Anton Salétros är inte med i matchtruppen.
Preliminär elva:

Stamatopoulos
Lorentzon, Milosevic, PK, Ibiza
Bahoui, Borges, Dimitriadis, Quaison
Goitom, Markkanen

Häcken har i skrivande stund inte släppt någon trupp, men skadeläget ser bra ut. Uppdaterar när det blir dags. Tänkbar elva:

Källqvist;
Frölund, Atta, Wahlström, Arkivuo;
Lewicki, Pekalski;, Ericsson,
Anklev; El Kabir, Makondele

Lite historik: Detta är 13:e gången Häcken tar emot AIK i Allsvenskan. 2-3-7 är tabellraden. Häcken har aldrig lyckats hålla nollan mot Gnaget.

Noterbart: Nya Gamla Ullevi är spelplan.

Kommentar: AIK är ett av lagen som varit lite "varannan-match" so far. Mycket bra i derbyt för att sedan förlora klart hemma mot trötta Peking. En reaktion här kan ligga och vänta, men jag vågar inte lita på laget fullt ut. Förhoppningsvis väljer Alm att spela med Igboananike längst fram den här matchen. Att spela med två tunga striders, som Goitom och Markkanen, som inte erbjudern ågot djupledshot, har imo varit förödande för AIK:s offensiv. Framför allt på hemmaplan mot låga försvar. När dessutom inte kantspelarna kommit till inlägg i tillräckligt hög utsträckning är det lätt att se varför man haft problem med målskyttet.

På bortaplan har det dock sett bättre ut och förhoppningsvis kan man utnyttja att Häcken är ett positivt och spelande lag. Bör bli en hel del ytor.

Det som gör att jag inte vågar backa upp AIK här är dock defensiven. Det som varit Alms AIK:s adelsmärke har verkligen sett sådär ut. Inte en nolla på fem matcher. Målen kommer dessutom på helt olika sätt. Det är omställningar efter bolltapp, någon fast situation och rena spelmål för motståndarna. Häcken har El Kabir tillbaka efter avstängning (gjorde trots det fyra mål senast) och har gjort flest mål av samtliga lag i serien.

Även om Häcken förstärkt med Walid Atta är jag inte helt övertygad om lagets försvar. Har som sagt aldrig hållit nollan mot AIK heller.

BTTS känns troligt. Tror dock inte vi kommer få se två lag som är så väldigt nöjda med ett kryss heller, framför allt AIK måste börja vinna.

Enligt SMHI ska det vara 17-18 grader varmt och sol i Göteborg på söndagseftermiddagen. Perfekta förhållanden således.

@nokkan21

Polsater - 26 April, 2014, 14:40

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
DJ_Latino_ - 2014-04-27 08:30:10

Trötta peking?