Speltips

Speltips Brasilien - Chile

Sport: Fotbolls-VM Spelstopp: 2014-06-28 18:00 Spela här

Speltips Brasilien - Chile
Land: Brasilien Liga: VM
Odds: 2.25 Speltips: BLGM & ö2,5 mål
2014-06-28 18:00 Brasilien - Chile BLGM & ö2,5 mål 2.25 Polsater

Efter att ha tänkt och tänkt och tänkt och tänkt på den här matchen har jag till slut bestämt mig: BLGM ja & ö2,5 mål i matchen spelas till 2.25. Finns under fliken mål - totalt antal mål/båda lagen gör mål på bet365 .

Valde mellan detta och Brasilien & ö2,5 mål i matchen, men föll till slut för att Chiles skrällchans var större än Brasiliens chans att vinna med 3,4-0. Men Brasilien lär ju vinna det här, så om du hellre känner för Brasilien & ö2,5 mål i matchen så är det bra val också. Tycker jag.

Innan vi går vidare tar vi en titt på tidigare möten mellan dessa (från 2007 och framåt)

20.11.13 VAN Brasilien Chile 2 : 1
25.04.13 VAN Brasilien Chile 2 : 2
28.06.10 WOR Brasilien Chile 3 : 0
10.09.09 WOR Brasilien Chile 4 : 2
08.09.08 WOR Chile Brasilien 0 : 3
08.07.07 COP Chile Brasilien 1 : 6
01.07.07 COP Brasilien Chile 3 : 0
24.03.07 VAN Brasilien Chile 4 : 0

Åtta raka ö2,5 alltså. Detta spel skulle ha landat i tre av de fyra senaste, men bara fyra av åtta totalt sett.

Läget i lagen: Inga skador att rapportera om i Brasiliens trupp. Enda frågetecknet är väl Fernandinho vs Paulinho på mitten. Annars inga konstigheter:

Cesar
Alves, Luiz,Silva, Marcelo
Fernadinho, Gustavo
Hulk, Oscar, Neymar
Porrmustasch

Chile lär bland annat Vidal vila i sista matchen mot Holland. "I'll play the round of 16 match on Saturday," he said. "I wouldn't miss it for the world" har han sagt nu. Redo alltså. Annars är det inga frågetecken här heller.

Bravo
Jara, Medel, Silva
Isla, Aranguiz, Diaz, Mena
Vidal
Sanchez, Vargas


Kommentar: Min känsla är att Brasilien vinner det här. Hemmaplan med allt vad det innebär, ett i grunden lite starkare lag och dessutom den där sköna känslan av att vara storebror. Jag har sett statistik som säger att Chile aldrig vunnit mot Brasilien borta. varje match är unik, visst, men sånt där brukar på något sätt säga en del. Sen är det klart att någon gång ska vara den första för Chile. Även om jag inte tror skrällen kommer idag heller så har vi den så att säga covered via BLGM ja och ö2,5, för inte går Brasilien mållösa här va? Nej.

Jag flaggade för Chile inför turneringen och de har redan spelat in pengar för ö1,5 mot Australien och gruppavancemang. Är förtjust i lagets sätt att ösa på, ge allt i alla lägen. Tokpress högt upp och rak väg mot mål. De lag man charmas av är dock ofta de som åker ut med omdömena "för naiva" och det tror jag blir Chiles fall mot brassarna. Vi såg mot Australien hur trion där bak hade problem i luftrummet (och mot Holland) och när Australien tog sig förbi den första pressen - det var Australien. Nu har vi brassarna med en ständigt utmanande Neymar, en Hulk som jag inte är förtjust i men som alltid har sitt skott i alla fall, en Oscar som kan glimta till och så vidare, på andra sidan. Kort sagt vassare och fler alternativ offensivt än Australien.

Chile släppte också in 25 mål på 16 matcher i sydamerikanska kvalet (Colombia 13, Argentina 15, Ecuador 16, Venezuela 20 för att jämföra). Så försvarsspelet är inte lagets styrka, det är helt klart. Framåt är man desto vassare. Alexis Sanchez gillar jag, en Vidal i form (hoppas för guds skull han är det) är toppklass i världen och flera andra är också vassa hot som kan skapa. Vi såg i gruppspelet att Kroatien sårade Brasilien (gjorde ett mål, hade en del andra lägen också) och Kamerun (avsågade och skade/avstängningsdrabbade) gjorde ett mål. Framför allt har lagen haft idéer om hur man ska såra brassarna (framför allt via att utmana deras ytterbackar/utnyttja yb:s höga position). David Luiz har många kvalitéer på fotbollsplanen, men jag har aldrig sett honom som en försvarare i absolut toppklass faktiskt. Han kan göra aktioner i toppklass, men han kan också vara fladdrig och gå bort sig. Det samma gäller ytterrockarna. Silva en klippa såklart, men vi har sett att det absolut går att göra mål på detta Brasilien.

Det här är en åttondelsfinal och det kan vara en del nerver inblandat såklart. Man skulle kunna tänka sig att det blir målsnålt och försiktigt. Men det ligger inte i de här lagens natur. Det är ös som gäller. Och vi har sett trenden i det här mästerskapet (fortsätter tjata om det): MÅL! Av 48 matcher har 31 gått över 2,5. Vi får väl se om det håller i sig över slutspelet, men allt talar för det. Tycker jag.

Det här är två lag som sprider mål omkring sig. Känner man att Brasilien 3-0 är troligare än en Chile-skräll så rekommenderas Brasilien & ö2,5 mål i matchen i stället för det här spelet. Känner man däremot att Chile kanske kanske kan göra något så väljer man BLGM ja & ö2,5 (som jag).

Hur ni än spelar, lycka till!

Kommentera gärna nedan eller skriv till mig på Twitter, @nokkan21 heter jag där.

Polsater - 27 Juni, 2014, 22:53

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Solkungen - 2014-06-28 16:02:30

Intressant, men vad sägs om oavgjort vid halvtid och brassarna vinner på fulltid @4,40
Playoff kan börja och inget av lagen vill göra bort sig allt för tidigt så avvaktande spel med hela laget på rätt sida är att vänta.

MisterX - 2014-06-28 13:11:50

Fattar inte ens hur brasilien skulle utklassa/krossa chile..
Mer troligt att Brasilien snubblar vidare, x2. 2.45 ja tack!

Ljug-Kung - 2014-06-28 07:57:11

Bra rek som vanligt, det blir rygg! Men har precis som du svårt att bestäma mig för vilket av de två spelen man ska ta, så ett tips är då att dela upp insatsen på två. Hälften på Brasilien och ö2.5, och hälften på BLGM och ö2.5. Tror på 2/3-1, så då sitter båda, men på så sätt försäkrar man sig lite ifall Chile skulle skrälla, eller om Brasilien utklassar Chile.