Speltips

Speltips Poznan vs Nomme

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-07-24 19:00 Spela här

Speltips Poznan vs Nomme
Land: Polen Liga: EL
Odds: 1.83 Speltips: Lech ö2,5
2014-07-24 19:00 Poznan vs Nomme Lech ö2,5 1.83 Polsater

Lech Poznan ö 2,5 mål spelas mot estländska Nomme Kalju i kvällens EL-retur. Estländarna vann första mötet med 1-0.

Poznan var det klart bättre laget i första matchen, vilket gjorde att man hamnade i ett småknepigt läge inför returen. Men, precis som jag litade på deras landsmän Legia Warzawa igår så litar jag på polackerna idag igen.

Ketchupeffekt för Lech i helgens ligamatch, där man vann med 4-0. Och det är ju lite så det är så här tidigt in på säsongen. En veckas träning och ett par tävlingsmatcher ytterligare gör stor skillnad. Nu har man fått ligapremiären och förra veckans kvalmatch i benen och då har man alla förutsättningar att visa vilken stor skillnad det är mellan dessa lag. Vilade också ett par spelare i den matchen.

Nomme släpper visserligen in extremt lite mål i estländska ligan, men å andra sidan är det en riktig minigolfliga också. Dnipro gjorde fem mål över två möten i fjol och i år gjorde Fram Reykjavik två mål i en match mot Nomme. Så i EL är det lite annorlunda.

Lech är dessutom en maktfaktor på hemmaplan. Sedan 2010 har man 8-2-0 i EL-sammanhang. Man har aldrig slagit den här linan visserligen, men då har man aldrig stött på så här kasst motstånd heller. Nu måste man till att börja med få in ett ledningsmål och då har vi förlängningsläge. Tror inte man kommer gå för det, utan snarare siktar man in sig på att avgöra under ordinarie tid. För att vara safe (eller om Nomme gör ett mål på något sätt) kommer man behöva göra tre mål då. Lech är en maktfaktor hemma även i ligaspelet och då slår man ofta den här linan. Är ett lag som har offensiv kapacitet i form av forwardstalangen Lukasz Teodorczyk, Dif-bekantingen Kasper Hämäläinen och så vidare. Nu spelar man hemma inför sina mäktiga fans på Inea Stadion och då tror jag det blir för mycket för Nomme för att orka stå emot. När väl ettan kommer tror jag dammluckorna är öppna.

De estländska lagen tillhör faktiskt de riktiga svaga nationerna fortfarande. Så är det bara. Som jag skrev igår, de bättre lagen får ofta ett svagt resultat i första matchen, men över 180 minuter så brukar det lösa sig.

3/4-0.

@nokkan21

EDITERAD 2014-07-24 11.03:27

Polsater - 24 Juli, 2014, 11:03

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!