Speltips

Speltips Kristianstad - Kalmar FF

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-08-20 19:00 Spela här

Speltips Kristianstad - Kalmar FF
Land: Sverige Liga: Svenska Cupen
Odds: 2.0 Speltips: Kristianstad +1,5
2014-08-20 19:00 Kristianstad - Kalmar FF Kristianstad +1,5 2.0 Polsater

Det blir en lite mindre slant en vanligt för min del, men jag testar Kristianstad +1,5 i cupen hemma mot Kalmar FF. Spelet finns under asiakfliken på bet365 och innebär att vi vinner på alla resultat utom Kalmar seger med två eller fler mål.

Kalmar har åkt ut i den här omgången två år i rad. Förlust mot Nyköping 2012 och uttåg på straffar mot Torslanda 2013. Det blir alltid ett par skrällar i den här omgången, förhoppningsvis prickar vi rätt. Självklart ska det skilja en del på ett lag som ligger sexa i div 1 södra och ett som ligger strax bakom toppen i Allsvenskan, men i en enstaka cupmatch på hemmaplan...det är årets match för Kristianstad.

Kalmar har dessutom en del strul.

Emin Nouri, ytterback (16/1) är iväg på landslagsspel
Tobias Eriksson, mittfältare (19/3) har en lårkaka
Romario, mittfältare (16/0) har lårproblem
Ismael (18/0)

Dessa fyra, som är ordinarie pjäser just nu (Romario har spelat imf sedan Hallberg sålts) är out.

Dessutom har David Elm en del problem med ett lår också.

Sedan tidigare har vi kunnat konstatera att klubben funnit Cesar Santin vara i sämre form än vad de trodde. Han är enligt Hasse Eklund 2-3 veckor från full form.

Prel elva:
Cramer
Solheim, Nilsson, DJordjevic, Thorbjörnsson
Söderqvist, Papa Diouf, Hovda, Ring
Santin, Elm


Kristianstad vet jag inte så mycket om då jag har lite halvdålig koll på de lägre serierna. Men tog en förlösande seger mot Oddevold senast.

"Efter 220 mållösa serieminuter i fotbollsettan tog KFF en förlösande 1-0-seger borta mot Oddevold i söndags.

- Det var obeskrivligt skönt. Vi har varit på gång en längre tid och jag var säker på att vi skulle vinna. Vi spelade väldigt bra under hela matchen, så segern var så rättvis den kunde bli, säger Sandström, som fick se Egzon Sekiraca avgöra med en cykelspark i den 65:e minuten.

Vad tar ni med er från den matchen till kvällens mot Kalmar?

- Jättemycket. Vårt kreativa spel, passningsspelet, aggressiviteten och alla målchanser vi skapade.

Men som sagt, Kalmar kommer inte att ge oss något gratis. "

Kristianstad saknar sin förstekeeper och då även andrekeepern var skadad fick de kasta in U19-målisen senast. Men nu ska andrekeepern ha gett grönt ljus till spel. I övrigt ska det inte vara några avbräck (Kristianstadbladet är källan).

Lånat in Daniel Nicklasson från Mjällby och har mittbacken Armin Aganovic, som jag också har för mig tillhör Mjällby.


Det blir alltid ett par skrällar i cupspelet varje år, det gäller bara att hitta dem. Kalmar har en seger de senaste sju matcherna och den tidigare så säkra defensiven har läckt rejält. Självförtroendet verkar stukat samtidigt som Måns Söderqvists målstim avtagit. Med tanke på avbräcken laget har idag dessutom, och vilken elva vi kan vänta oss så känns det här klart bra.

Thorbjörnsson är ingen naturlig ytterback och Solheim har inte mycket till offensiva kvalitéer. Det gör att det är fem offensiva spelare att hålla koll på:
Cesar Santin (matchotränad, men kan glimta till)
Måns Söderqvist (hög kapacitet, men formen har avtagit senaste tiden)
Ring/Diouf (Ojämna. Men inte superhög kapacitet ens om de har "dagen")
David Elm (som ska ha haft lårproblem. Annars är han naturligtvis bra i straffområdet med sitt huvudspel).

Det är är ju som sagt årets match för div1-lagen. Oavsett resultat så lär de kämpa i 90 plus tillägg för att visa upp sig och göra det så jävla bra som möjligt. Matchen tv-sänds dessutom. Det blir alltid en eller ett par lag som ryker här och med tanke på Kalmars historia av att göra det, knepiga form och avbräck så känns de som en kandidat. Nu klarar vi oss även om Kalmar skulle vinna med uddamålet och det är ju inte ett otänkbart scenario heller.

Som sagt, jag håller mig lite lägre än vanligt, får ett allsvenskt lag tidig utdelning och kommer rätt in i matchen kan det här bi 4,5-0. Men om 0-0 står sig ett tag, publiken är med på noterna och Kristianstad-spelarna får känslan att "det här är fan möjligt" så vet man aldrig.

@nokkan21


Polsater - 20 Augusti, 2014, 09:52

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Mackan12 - 2014-08-20 16:24:49

@Skadekollen
Så här startar #KalmarFF i dag:
Ole; Nenad, Öhman, Thorbjörnsson, Solheim; Cesar, Hovda, Sachpekidis, Ring; Pärlan, Söderqvist.

presidenten - 2014-08-20 16:13:40

Tror inte kristianstad har en chans. Skiljer ju 2 divisioner. Det är inte lika stor skillnad om det vore div2 o 4. Men det här är allsvenskan och div1. Skiljer mil. Även om kalmar spelar med reserver så skiljer det hästlängder