Speltips

Speltips IFK Norrköping - BP

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-09-15 19:00 Spela här

Speltips IFK Norrköping - BP
Land: Sverige Liga: Liga
Odds: 2.16 Speltips: 1 (-1,5)
2014-09-15 19:00 IFK Norrköping - BP 1 (-1,5) 2.16 Polsater

En tidig även i allsvenskan: IFK Norrköping -1,5 spelas hemma mot BP.

14. IFK Norrköping FK 22 5 6 11 24-41 -17 21
15. Mjällby AIF 22 5 4 13 22-36 -14 19
16. IF Brommapojkarna 22 1 6 15 24-48 -24 9

IFK hemma:
11 4 2 5 17-20

BP borta:
11 0 2 9 11-29 -18 2

Av IFK Norrköpings fyra segrar hemma har två varit med minst två mål.
AV BP:s nio torsk borta har sex varit med mer än ett mål.

Så här: Det här spelet baseras ingalunda på att IFK Norrköping är ett rakt igenom fantastiskt lag. Tvärtom har Janne Anderssons gäng haft stora problem. Innan uppehållet radade laget upp 0-2-7, varav fyra raka torsk. Dessutom mållösa i fyra av dessa matcher. Men så spelade laget cupmatch i veckan. Visst, mötte division 2-laget Carlstad United. Underläge i halvtid vändes till seger 3-1 på bortaplan.

Janne Andersson (IFK Norrköpings tränare) konstaterade efter cupmatchen:
"Men i andra halvek måste jag säga att sista halvtimmen så är det jättebra fotboll. Vi spelar sönder dem, vi springer sönder dom och ska göra flera mål. Man ska värdera segrar på olika sätt, men vi har inte vunnit på ett tag. Vi har dåligt självförtroende och den här segern är viktig för oss. Att ta den på det sätt vi gör, visa den lagmoral vi gör även när det tog emot första halvlek, det värmer mig. Det har killarna visat mig även när det varit jobbigt och idag får vi betalt för det när vi vänder matchen på det sätt vi gör."

Så. Man ska inte dra för stora växlar av en cupseger mot Carlstad, men ändå skönt att få vinna en match. Föreställ er skillnaden i energinivå inför den här matchen om det blivit uttåg. Kanske krav på Janne Anderssons avgång t o m. Nej, en viss skillnad blir det nu. Hyfsat rätt spelare fick avgöra.

En del spelare var iväg på landslag under cupmatchen, dessa ska vara tillbaka nu, vilket gör att det är ett ordinarie Peking som kommer till spel. Läget är prekärt för IFK Norrköpings del. Halkat ner på kvalplats och det här är en av få räddningsplankor. MÅSTE vinna den här matchen.

IFK:s taktik på hemmaplan är ofta full fart framåt. Brukar ösa på rejält och får ibland utdelning för det via snabba mål. Får man det mot BP är det bara att tacka och ta emot, för då är förmodligen det uns av motståndskraft som kan tänkas finnas hos grabbarna från Bromma borta.

För det är nog inte så kul just nu. Kristinn Jónsson (18/0) och Segerström (kämpa!) (14/1) fortsatt borta. Frågetecken för Albornoz. Men det spelar inte så stor roll vilka som saknas egentligen, året visar att BP inte räckt till. Tyvärr. Får börja om i Superettan och kanske kan det vara bra, vem vet? Bortaspelet i år (se ovan) lämnar en del övrigt att önska kan man säga. Försvarsspelet har varit bedrövligt. 10 av senaste 12 matcherna har man släppt in minst två mål. Spottade upp sig lite efter VM-uppehållet, men avslutade med fem segrar, varav flera var mot bottenkonkurrenter och då var det kört.

IFK har haft problem med målskyttet - då är det bra att möta BP, ett lag som det inte verkar gå att undvika att göra mål på. Någonstans i djupet av truppen finns det spelare hos IFK som har en del kvalitet framåt. När väl IFK Norrköping får hål på ett naivt BP (det passar Peking perfekt att slippa stångas mot en parkerad buss) så kan det nog bli lite proppen ur. Janne vill nog att ett par av hans forwards får smälla dit bollen för att höja självförtroendet inför fortsättningen.

Nej, sprattlar BP till och tar poäng mot Norrköping är det ett underbetyg åt IFK, för i det läget man är nu ska man bara vinna en sån här match. Och då känns det som lite av antingen eller när man möter BP, vinner man är chansen stor att det är med mer än ett mål.

@nokkan21

Polsater - 12 September, 2014, 16:18

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
flipin91 - 2014-09-13 13:39:49

Rygg!