En omgång in på den nya säsongen inkräktade det hemska landslagsuppehållet i vårat kära Serie A. En första omgång där jag fick se ett Milan överraska mig positivt, ett Juventus jobba sig till en typisk mästarseger borta mot Chievo och se ett Zdnek Zeman-lag bara släppa in ett enda mål. Det mest bestående från omgång ett var emellertid Romas maktdemostration där man, på ett kokande Stadio Olympico, relativt enkelt fixade biffen mot ett på förhand upphaussat Fiorentina.

Imorgon åker hufvudstadens röda lag till Toscana för att, inför 20000 personer på Stadio Carlo Castellani, gästa Johnny Bråttoms gamla lag Empoli. Ett Empoli som, trots en relativt bra insats i premiären, fick ge vika för Udineses och framför allt den pånyttfödde Antonio Di Natales klass i en 2-0-förlust.


Empoli FC:

Vi börjar med att titta till hemmalaget Empoli. Säsongen 2013/2014 tog man revansch efter det föregående årets misslyckande i de avgörande kvalmatcherna genom att sluta på en andraplats i Serie B, endast överträffade av utmärkta Palermo. Det rutinerade och kultförklarade anfallsparet Fransesco Tavano och Massimo Maccarone (med det sköna smeknamnet Big Mac), båda 34 år, stod under förra säsongen för 22 respektive 15 pytsar. Tillsammans stod man därmed för 37 av Empolis 59 mål under fjolårssäsongen. Till lördagens batalj mot Roma saknas Maccarone på grund av skada, vilket givetvis är ett BLYTUNGT avbräck. I övrigt saknas endast försvararen Irakli Sheikiladze som, med sina stabila 14 framträdanden de fyra senaste säsongerna knappt kan ses som ett avbräck.

Preliminär startelva (4-3-1-2): Sepe; Laurini, Rugani, Tonelli, Hysaj; Vecino, Valdifiori, Croce; Verdi; Tavano, Mchedlidze


AS Roma:

Vi lämnar Empoli för att istället titta till Roma. Ett Roma som, trots att man tappat fjolårets viktigaste spelare Mehdi Benatia till Bayern München, gick ut och såg sådär äckligt stabila som man gjorde under hela förra säsongen. Det råder inga tvivel om att tränare Rudi Garcia är fantastiskt duktig på att sätta en defensiv och vilka spelare som ingår i den verkar spela mindre roll. Fråga vettja Afrika-Bosse Nilssons gamle adept i Helsingborgs IF, Leandro Castan, som i Garcias Roma framstått som en mittback av hög internationell klass. Nu verkar det som att den unge och spännande greken Manolas och den rutinerade landslagsspelaren Astori slåss om att göra Castan sällskap i mittförsvaret. Roma saknar två spelare på grund av skada; Balzaretti och Strootman. Två duktiga spelare som man dock har täckning för i form av den inkluderade Ashley Cole och frisörens mardröm Radja Nainggolan.

Preliminär laguppställning (4-3-3): De Sanctis; Torosidis, Manolas, Castan, Cole; Nainggolan, De Rossi, Pjanic; Iturbe, Destro, Gervinho

Precis som jag skrev i inledningen så imponerades jag stort av Romas premiärmatch där man var överlägset Fiorentina. Hade det inte varit för att den FULLKOMLIGT ODUGLIGE avslutaren Gervinho agerat pyroman i straffområdet kunde siffrorna blivit större. Empoli i sin tur gjorde på inget sätt bort sig i sin premiärmatch men SKA vara numret för litet för Serie A. Lägg till avsaknaden av Maccarone så förstår ni vilken utmaning man står inför.

Det enda jag egentligen är orolig för är att mittförsvaret i Roma ska börja darra. Men med en så pass duktig tränare som Rudi Garcia tror jag inte att detta kommer hända.

4/5 units på Roma rak (alltså en tvåa) till 1.61 spelas.

Buona fortuna a tutti!

EDITERAD 2014-09-12 21.43:52

This is the stats tab
This is the post tip