Tung motrigg för handicapspelet igår. Bajen är Bajen och trots en usel första halvlek hade vi ribban, Pablos solklara straff och Kennedys straffmiss emot oss i jakten på tvåmålsseger eller mer. Så kan det vara och jag tar mina 8/10 och grottar ner mig i Empolis hemmapremiär mot Roma i kväll.

Empoli trolig startelva (4-3-3): Weps: Laurini, Tonelli, Rugani, Hysaj; Vecino, Valdifiori, Cross; Green, Tavano, Mchedlidze

Senaste match: 0-2 borta mot Udinese

Spelare borta: Irakli Shekiladze och ena anfallsstjärnan Massimo Maccarone (tveksam)


Roma trolig startelva (4-3-3): De Sanctis; Torosidis, Manolas, Castan, Cole; Nainggolan, De Rossi, Pjanic; Florenzi, Destro, Gervinho

Senaste match: 2-0 hemma mot Fiorentina (28' Nainggolan, 90+3' Gervinho)

Spelare borta: Federico Balzaretti och Kevin Strootman (skadade)


Empoli är tillbaka i Serie A (för första gången sen 2008) och mycket är tack vare den klassiska anfallsduon Francesco Tavano-Massimo Maccarone som krutade in 37 baljor tillsammans förra säsongen. Den senare dras med en skada och väntas inte vara hel nog att spela ikväll. Empoli stod emot bra i 45 minuter borta mot Udinese. Men när (underbare) Antonio di Natale började få sina djupledsbollar var det över. 2-0 och nu väntar en ännu tuffare uppgift när hårdsatsande Roma kommer på besök i den andra omgången.

Roma imponerade i premiären och 2-0 mot Fiorentina visar att laget vill vara med från början. Rudi Garcia har hittat perfekt balans i sin 4-3-3-uppställning och med Daniele De Rossi som defensivt ankare på mitten är backlinjen alltid skyddad centralt. Samtidigt som Empoli kunnat ladda i lugn och ro har Roma haft många spelare på landslagsuppdrag. Det kan göra att Garcia väljer att rotera någon gubbe då de har Champions League till veckan. Men att Roma-spelarna ska vara slitna redan nu tror jag inte ska behöva vara en faktor. Totti verkar dock börja på bänken om vi ska tro la Gazzetta dello Sport. Den 37-årige legendaren sparas till CSKA-matchen på onsdag, men är redo att hoppa in om så krävs.

SPELTIPS

Empolis chans att hålla sig kvar ligger i anfallsparet Tavano-Maccarone. Med den ena borta ikväll försämras chanserna för en skräll. Dessutom är grundkvaliteten i Roma normalt flera nivåer högre. Juventus spelar senare under kvällen hemma mot Udinese och Rudi Garcia kommer inte ta lätt på den här fighten bara för att de har CL till veckan. Roma bör vinna den här matchen och i detta nu betalar -1 asian (pengarna åter vid uddamålsseger) fina 2.08 på bet365 . Raka tvåan finns att hämta till 1.62. Spelar Roma-seger trots att jag är laziale. Ibland får man lägga hjärtat åt sidan i den här branschen.

Hur spelar ni?

@lellesandahl på twitter


EDITERAD 2014-09-13 10.56:42

This is the stats tab
This is the post tip