Speltips

Speltips Gefle - ÖSK

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-09-29 19:00 Spela här

Speltips Gefle - ÖSK
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.88 Speltips: Gefle dnb 1
2014-09-29 19:00 Gefle - ÖSK Gefle dnb 1 1.88 Polsater

Gefle asian 0 (insatsen tillbaka vid oavgjort) är lirat i hemmamatchen mot ÖSK. 1.88 på bet365 känns bra.


Inga avbräck i hemmalaget:

Gefle IF:s trupp: 1 Emil Hedvall (mv), 3 Jonas Olsson, 4 Anders Wikström, 6 Jesper Florén, 7 Robin Nilsson, 8 Simon Lundevall, 9 Johan Oremo, 10 Dioh Williams, 12 Anders Bååth, 13 Johan Bertilsson, 14 Jens Portin, 15 Skuli Jon Fridgeirsson, 16 David Fällman, 17 Jonas Lantto, 19 Marcus Hansson, 20 Emil Bellander, 22 Sasa Sjanic (mv), 24 Erik Olsson.

ÖSK har ytterback Haginge (24/2 avstängd). Inget jätteavbräck, men att en ordinarie försvarsspelare saknas är inget plus såklart. I övrigt inga skador.

Förutsättningar inför matchen:

8. Örebro 25 spelade matcher 9 7 9 39-38
13. Gefle. 25 spelade matcher 6 8 11 27-33

Hemma: 12 5 3 4 13-9

Borta: 12 4 3 5 16-19

Formen talar egentligen för ÖSK här. 6-1-3 på de tio senaste matchas bara av MFF. Under samma period har Gefle förlorat sex matcher. Örebros säsong vände i och med en seger borta mot Mjällby sent i somras. Sedan dess har man fått utdelning och Axén har verkligen gjort ett bra jobb. Men grejen är att man har gjort det så bra att kontraktet i princip är klart. Man brukar säga att 30 poäng är vad som krävs, nu har ÖSK 34. Och en hel del lag mellan sig och kvalplatsen. De kan inte andas ut helt, men lite av den mest akuta desperationen är nog borta. Att då åka upp till ett kylslaget Gefle för en oglamourös bortafajt...frågan är hur sugna ÖSK:arna är på det. Utåt är det förstås snack om att ta så många poäng som möjligt, inget är klart osv. Men frågan är om man inte går ner sig ett par procent och slappnar av lite nu.

Och gör man det, då straffas man av Gefle. I synnerhet när matchen spelas i Gefle. Pelle Olsson håller visserligen till i Stockholm och Gefle kanske spelar lite annorlunda i år jämfört med tidigare. Men på vissa sätt känner man igen allsvenskans nordligaste lag:
- De är fortfarande ett av lagen som tar högst andel av sina poäng hemma.
- Det är hemmasegrar mot lag hemmahörande i samma tabellände som gör att laget håller sig flytande (BP, Halmstad, Falkenberg, Mjällby bland annat)
- Man är fortfarande oerhört svårslagna hemma (förluster mot AIK och Kalmar när dessa båda var bra, Elfsborg och Åtvidaberg. En plump med andra ord).

Tabelläget är som så just nu att den hårdaste kampen är den om sista nedflyttningsplatsen och kvalplatsen. Huvudkandidater där är Norrköping, Falkenberg och just Gefle. I och med att Falkenberg tog sista chansen då man hemmavann mot IFK Nkpg igår så har vi tre lag på sex poäng. Gefle har Norrköping kvar hemma bland annat. Blir en kamp in på mållinjen. Men en självklar slutsats av detta är följande: Gefle är i enormt poängbehov. Och när man är i enormt poängbehov och har hemmamatch, då brukar man spotta sig i näven och gräva fram en 1-0-seger.

Kvalitetsmässigt mellan de här lagen så ser jag att det är nästan helt jämnt totalt sett. ÖSK har högre högstapotential, men Gefle är samtidigt oerhört stabila. Hemmaplansfördel och bra trupp. Motivationsplus. Jag har oerhört svårt att se Gefle förlora det här på hemmaplan, för i Gefle förlorar man mycket sällan. I synnerhet mot mitten/bottenlag - det är topplagen som brukar lyckas klämma ut segrar. Att i det läget få 1.88 med insatsen tillbaka på x - det hugger vi.

@nokkan21

Polsater - 28 September, 2014, 23:34

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
sjobjorn82 - 2014-09-29 04:33:41

Nej här spelas X2, form avgör + att Örebro besitter bättre spelare på varje position enligt mig.