Speltips

Speltips Minnesota Vikings - Washington Redskins

Sport: Amfotboll Spelstopp: 2014-11-02 19:00 Spela här

Speltips Minnesota Vikings - Washington Redskins
Land: USA Liga: NFL
Odds: 1.90 Speltips: 2
2014-11-02 19:00 Minnesota Vikings - Washington Redskins 2 1.90 ChristianB

Mitt spel i torsdags på Saints satt utan problem och vi är därmed uppe på 12 rätt på de 16 senaste rekarna.
--------------------------------------------------------------
Ikväll reser Washington Redskins till Minnesota för att ta sig an Minnesota Vikings. Båda lagen har tre segrar och fem förluster halvvägs in på säsongen och ligger sist i sina respektive divisioner. Washington får tillbaka sin ordinarie QB Robert Griffin III till denna match efter en skada som hållit honom borta de senaste veckorna. Griffin är en otroligt mycket bättre QB än Kirk Cousins och Colt McCoy, som startat i hans ställe, och han kan göra en hel del skada även via marken, där de andra helt enkelt inte har samma möjlighet att skapa spel med fötterna. Detta ger en helt ny dimension till Washingtons anfall, vilket innebär att Minnesotas försvar måste vara redo för ännu en typ av spel och inte kan sälja ut sig helt på ett pass spel eller ett springspel av running backen, vilket ger mer tid för Griffin att överväga sina alternativ.

Washington har kommit igång de senaste veckorna och har nu två raka segrar i ryggen. Senast tog man en imponerande seger mot heta Dallas Cowboys, och det var framförallt försvaret som imponerade på mig. Man fick rejäl press på QB Tony Romo med sina blitzar och plockade upp bra i secondary när man föll tillbaka. Jag tror vi kommer att få se rejäl press även på QB Teddy Bridgewater i denna match. Han har haft problem att prestera när han vart under press och man rankas som ligans näst sämsta passanfall. Minnesotas offensiva linje kommer att ha problem att skydda sin QB och man har tillåtit näst mest sacks av alla lag i hela ligan. Man är också det lag med näst flest antal kastade interceptions. Bridgewater är helt enkelt ingen säker QB när han tvingar ta snabba beslut, vilket jag tror kommer att vara fallet ikväll. Man saknar fortsatt sin stjärna, running backen Adrian Peterson, vilket såklart varit ett enormt avbräck, både för spring- och passningsspelet. Man har ingen riktigt explosiv running back som kan göra dagen lättare för sin QB, vilket gör att Washington kan lägga större delen av sin planering till att jaga just honom.

Washington kommer nog kunna ha en del framgång att etablera sitt springspel denna kväll. Man har vasse Alfred Morris som kommer att dra det största lasset i springspelet och Roy Helu, som är den running back som oftast används vid passningsspel. Dessutom är alltså Griffin tillbaka, och han kommer att kunna plocka en hel del yards på egen hand. Dessutom så måste försvaret ta med hans förmåga att springa i beräkningarna, vilket gör att de inte kan spela på att stoppa running backen fullt ut, då Griffin kanske behåller bollen själv på de öppna ytorna. Minnesotas springförsvar rankas som nummer 17 i ligan och Washington bör kunna dra nytta av detta och ge QB Griffin lättare lägen på andra- och tredjeförsöken. Minnesota har haft en del lycka med att sätta press på motståndarnas QB, så det kan behövas för att ge Griffin tid att hitta sina receivers i djupet, där Washington är väldigt starka. Man har ligans femte bästa passanfall räknat till antal yards per match. Med en mobil QB som Griffin så tror jag att man kommer att kunna skapa sig den extra tid som krävs för att hinna öppna upp i djupet.

Skadeläget för Washington ser ljust ut i och med återkomsten av Griffin. Den enda spelare som riskerar att missa denna match är cornern Breeland. Minnesota saknar sin TE Kyle Rudolph och även cornern Jabari Price ser ut att missa matchen. Inga jättestora besvär där heller med andra ord, även om Rudolph är en spelare som kan behövas vid third down och i red zone.

Minnesota har haft problem när man mött QB av den bättre kalibern denna säsong och man har förlorat med 23p mot Patriots, 11p mot Saints, 32p mot Packers och 14p mot Lions. Jag tror man får svårt att hänga med i även denna match och ser Washington som favoriter att vinna. Jag spelar Washington att vinna matchen till 1.90 gånger pengarna!

ChristianB - 02 November, 2014, 13:41

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Bergsjon93 - 2014-11-02 16:56:33

Oddset har stigit till 2.05 , något speciellt eller fortfarande värt att rygga? :)

10ofclubs - 2014-11-02 15:11:30

Som vanligt bra välmotiverad rek. Avslutningen tycker jag dock känns onödig då det får läsaren att tro att Redskins och en oprövad RG3 skulle vara i samma kaliber som Brady, Rodgers, Brees och Stafford. Som dessutom har lag där ett missat slutspel känns som ett stort misslyckande som backar upp dom. Detta är enligt mig ett möte mellan två mediokra lag i mediokra divisioner. Finns ingen anledning att hymla med det. I övrigt håller jag med till fullo.