Speltips

Speltips Frankfurt - Dortmund

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-11-30 17:30 Spela här

Speltips Frankfurt - Dortmund
Land: Tyskland Liga: Bundesliga
Odds: 1.88 Speltips: Frankfurt +1
2014-11-30 17:30 Frankfurt - Dortmund Frankfurt +1 1.88 Polsater

Frankfurt +1 spelas hemma mot Dortmund. Innebär pengarna tillbak vid uddamålsseger för Dortmund. Finns under asian-fliken på bet365 .

Inte varje dag man kan spela en +1-lina på ett hemmalag som faktiskt ligger före bortalaget i tabellen. Nu kommer såklart Dortmund att klättra så småningom, men fram till att de faktiskt bevisar att de är så bra som oddsen säger att de är tänker jag spela emot dem.

Saknar fortfarande Marco Reus och Mats Hummels. Tittar man på Dortmunds trupp så är den inte så bred. Saknas de två klart bästa spelarna så känns det ju. Greken Sokratis hade väl varit ett alternativ som mb i det här läget, men han saknas också. Tänkbart lag:

Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Ginter, Schmelzer - S. Bender, Kehl - H. Mkhitaryan, Kagawa, Großkreutz - Aubameyang


Frankfurt då? Keeper och kapten Kevin Trapp saknas. Avbräck såklart. Även bäste mittbacken, Carlos Zambrano saknas. Forwarden och Per Moberg-kopian Nelson Valdes saknas också. En del avbräck man kan ändå ställa samma elva som senast besegrade Borussia Mönchengladbach på benen:

Wiedwald - Chandler, Russ, Anderson, Oczipka - Hasebe, Stendera - Aigner, Inui - Meier, Seferovic

Tabell:
12. Eintracht Frankfurt 12 4 3 5 20:24 15
17. Dortmund 12 3 2 7 14:19 11

Hemma:
14. Eintracht Frankfurt 6 2 1 3 10:14 7

Borta:
14. Dortmund 6 1 1 4 8:12 4

Statistik:
Dortmund har alltså vunnit tre Bundesligamatcher i år. En gång har de vunnit med två mål (vilket inneburit förlust på det här spelet).
Frankfurt har 5 förluster i Bundesliga, två av dessa har varit med mer än ett mål.
Fem senaste inbördes med Frankfurt som hemmalag har tabellraden 1-2-2, där segrarna för Dortmund varit uddamålsvinster.

Min kommentar:
Dortmund har såklart kapacitet att vinna mot Frankfurt med två mål om allt stämmer. Men i år har det inte gjort det i ligan. Och nu har det gått så pass lång tid att frågan är om vi snackar formsvacka eller om det är något fundamentalt fel i laget. Spelmässigt ser det inte bra ut. Har visserligen gått bra i Champions League, men jag håller inte deras framfart i en rätt svag grupp så högt. I veckans match mot Arsenal såg man mest ointresserade ut (förståeligt med tanke på läget i CL och ligan såklart). Såg visserligen ut att inte slita ut sig överdrivet mycket, men det kan ju knappast vara positivt att ha en resa till London, förlora klart och sedan spela bortamatch tre dagar senare.

Att Dortmund tappat poäng i 9/12 ligamatcher är egentligen helt osannolikt. Jürgen Klopp får utstå mycket kritik. Det som var adelsmärken förut, presspelet, omställningarna m.m fungerar inte alls längre. Egentligen räcker det ju att titta på statistiken ovan för att bli sugen på att backa hemmalaget här. Lägger man till att spelet sett så illa ut som det gjort och att de tunga avbräcken fortfarande finns så...ja.

Nu har som sagt Frankfurt en del avbräck också. Men Reus/Hummels saknas nog mer än vad en förstemålvakt gör. Wiedwald som kommer in är ändå ingen nykläckt duvunge.

Som sagt, Dortmunds vändning kommer säkert komma, då kommer de klättra i tabellen. Men 1-0 segern mot Mönchengladbach följdes upp med att tappa 2-0 till 2-2 mot Paderborn och man var tillbaka på ruta 1. Frankfurt är ett okej hemmalag och jag tror inte man ska underskatta den mentala boosten alla lag förmodligen känner när de möter Dortmund just nu. Ett storlag som verkligen är inom räckhåll att få med sig något av.

I fjol stod Dortmund i runt 1.45-1.50 på den raka tvåan i motsvarande match. I år någon tiondel högre. Sett till hur det sett ut i ligan känns det som att värdet finns hos hemmalaget här.

@nokkan21


Polsater - 28 November, 2014, 23:43

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!