Speltips

Speltips Tampa Bay Buccaneers - Cincinnati Bengals

Sport: Amfotboll Spelstopp: 2014-11-30 19:00 Spela här

Speltips Tampa Bay Buccaneers - Cincinnati Bengals
Land: USA Liga: NFL
Odds: 1.90 Speltips: Bengals -3,5
2014-11-30 19:00 Tampa Bay Buccaneers - Cincinnati Bengals Bengals -3,5 1.90 ChristianB

På söndagen tar Tampa Bay Buccaneers emot Cincinnati Bengals. Tampa Bay är avhängda och är bland de sämsta lagen i liga med två vinster och nio förluster. Cincinnati Bengals leder sin division och jagar hemmafördelen i slutspelet med sju segrar, tre förluster och en oavgjord. Man måste alltså bara vinna matcher som denna för att fortsätta att kriga om de bästa slutspelsplatserna.

Cincinnati Bengals 7-3-1
Tampa Bay 2-9-0

Cincinnati kommer med två raka segrar i ryggen mot New Orleans och Houston Texans, där försvaret återigen kommit upp till sin potential. De har spelat riktigt bra matcher och bara tillåtit i snitt 11,5 poäng i de matcherna. Man är topp tio i ligan när det gäller antal tillåtna poäng per match och släpper bara in i snitt 21,3 poäng. Som man har spelat i de senaste matcherna så ser det ut som att Tampa Bay, som är bland de fem sämsta i ligan på att göra poäng med ett snitt på 18,8, kommer att få stora problem att komma hela vägen till end zone. Man är bland de tre sämsta lagen i ligan via marken, vilket är riktigt synd för Buccaneers då det är via marken man skulle kunna göra skada på bengals. De är det sjätte sämsta laget i ligan när det gäller springförsvar, men kommer nog kunna hålla Tampa Bays running backs i schack och tvinga QB Josh McCown att göra jobbet. McCown har sju touchdowns och hela åtta interceptions i sina matcher denna säsong, och det finns stor risk att han kastar en interception eller två även denna kväll mot ett Bengals med 11 interceptions för säsongen. Bengals tillåter en del yards via luften, men är det lag som tillåter allra minst touchdowns i ligan. McCown kommer att få det tufft enligt mig, han var inte alls bra senast mot Chicago. Värt att notera är dock att Bengals saknar sin linebacker Vontaze Burfict.

Bengals kommer att kunna att plocka en hel del yards både via marken och luften mot ett kasst Buccaneers försvar. Bara tre lag tillåter fler poäng per match och man är bland de tio sämsta när det gäller antal yards per match via luften. Man har inte riktigt lyckats sätta den press som behövs på motståndarens QB. Buccaneers corners och safetys är inget som skrämmer och om QBn får tid på sig så kommer de har mycket svårt att försvara. Speciellt mot Andy Dalton med receivern AJ Green och Mohamed Sanu, som spelar riktigt bra ihop. Buccaneers saknar dessutom sin linebacker Lavonte David. Bengals har fått tillbaka sin bästa running back, Giovani Bernard, som tillsammans med backup Jeremy Hill kommer att plocka en hel del yards och göra dagen lättare för Dalton och samtidigt kontrollera klockan. Tampa Bays springförsvar rankas som nummer 19/32 i ligan och kommer inte att kunna hantera dessa vassa running backs.

Jag tror att Bengals tar hem denna match. Tampa Bay har ligans kanske sämsta hemmafördel och har förlorat 31 av de 42 senaste hemmamatcherna. Jag spelar Bengals -3,5 till 1.90.

ChristianB - 29 November, 2014, 17:35

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
niklasstoor - 2014-11-30 18:04:40

Fint. Rygg igen!

klappklapp - 2014-11-29 20:19:24

Vill även påpeka att linan -3,5 går att hitta upp till 1,97 på andra bolag även om den börjar droppa något.

klappklapp - 2014-11-29 20:14:50

Du nämner inget om att A Smith är borta resten av säsongen och hur detta kan påverka Bengals springspel negativt. Smith skapade mycket utrymme för Hill och Bernard.

Sen undrar jag även om det är bekräftat att Lavonte David missar morgondagens möte?

A Daltons ojämna spel talar också emot denna rek (även om hans högstanivå är rejält mycket bättre än McCowns)

Med allt detta sagt vill jag dock påpeka att jag själv lastat tungt på Bengals-3,5. Det finns för många "Big play guns" i Bengals i form av Hill, Bernard, Sanu, Green och Jones.