Speltips

Speltips Leicester-Manchester City

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-12-13 16:00 Spela här

Speltips Leicester-Manchester City
Land: England Liga: Premier League
Odds: 1,73 Speltips: 2 (-1 asian)
2014-12-13 16:00 Leicester-Manchester City 2 (-1 asian) 1,73 LelleSandahl

Inget vidare hörnspel i går men hoppas revanschera mig omgående. Kasper Schmeichel har brutit foten och han hade sannerligen behövts för att jumbon Leicester ska kunna stå emot titelkandidaten Manchester City.

PREMIER LEAGUE
2 Man City 15 10 3 2 32 14 18 33
20 Leicester 15 2 4 9 15 26 -11 10

Leicester hemma
7 1 4 2 11 12 7

Formen (från vänster)
F, F, F, F, F

Senaste match
Aston Villa-Leicester 2-1 (13' Ulloa)

City borta
8 5 2 1 20 9 17

Formen
V, V, V, V, V

Senaste match
Roma-Man City 0-2 (60' Nasri, 86' Zabaleta)

Jumbon Leicester fick ett TUNGT avbräck när viktige förstekeepern Kasper Schmeichel olyckligt bröt foten på träningen i veckan. I brist på annat tvingas Nigel Pearson nöja sig med debutanten Ben Hamer i kassen och det känns nog extra tungt med tanke på att det är ett blodtörstande Man City som kommer på besök. Citys motivation bör vara på topp då laget plockat in så pass mycket poäng på Chelsea att det bara skiljer tre pinnar upp till serieledning. Chelsea möter Hull och lär ju såklart vinna den fighten. Därför kommer Manuel Pellegrini ta den här matchen på största allvar.

City kommer som bekant från en ruggig skalp på Stadio Olimpico. De ljusblå fick svettas ordentligt i första halvlek, men när Samir Nasri satte 1-0 i 60:e var Romas chanser små. Givetvis risk för slitna ben på några håll i dag, men truppen är bred och flera spelare är åter aktuella igen. Yaya Toure var avstängd mot Roma och kommer utvilad. Även David Silva, Kompany, Kolarov och Jovetic ska vara aktuella för spel igen. Sergio Agüro är svår att ersätta men mot ett svagt Leicester utan förstekeepern ska det gå att ta sig hela vägen igenom ändå tycker jag. Leicester har inte vunnit sedan 5-3-succén mot Man Utd. Men som vi alla vet var van Gaals gäng ett väldigt instabilt gäng i början. Nu har det gått tio omgångar sedan den segern så inte mycket talar för hemmaseger.

Preliminära elvor (The Guardian)

Leicester (4-5-1) Hamer - De Laet, Morgan, Wasilewski, Konchesky - Vardy, Drinkwater, Cambiasso, Mahrez, Schlupp - Ulloa

Avbräck: Schmeichel, Upson

City (4-2-3-1) Hart - Zabaleta, Demichelis, Mangala, Clichy - Touré, Fernando - Milner, Silva, Nasri - Dzeko

Avbräck: Agüero, Jovetic (tveksam, otränad)

SPELTIPS
Jag spelar City och jag spelar tungt. Hur man än vrider och vänder på det här så ska Leicester inte ha en suck egentligen. City får tillbaka några gubbar, förstekeepern saknas i Leicester och framförallt är det ren klasskillnad på startelvorna. Lägg till att City måste räkna med att Chelsea inte gör bort sig hemma mot Hull, därför bör Pellegrinis mannar inte känna någon mättnad efter den imponerande insatsen i Rom.
Oddset har droppat något men jag tycker fortfarande att -1 asian (pengarna åter vid uddamålsseger) till 1,73 är spelbart och går in med 5/5 units.

Hur spelar ni på matchen?

@lellesandahl på twitter

LelleSandahl - 13 December, 2014, 01:25

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
skatan77 - 2014-12-13 12:04:15

La med detta spel (dock bara den raka 2:an) i några tripplar o dubblar för circka en och en halv vecka sedan, fick dock "bara" 1,42 (bet365 ) då , ser att oddset nu krypit upp till ca 1,5.
Blir nog något asian spel på city oxå, har svårt att se hur Leicester ska kunna ta poäng här , givet dagens skadeläge + citys formkurva.
Rygg