Speltips

Speltips Cagliari - Juventus

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-12-18 19:00 Spela här

Speltips Cagliari - Juventus
Land: Italien Liga: Serie A
Odds: 2 Speltips: Juve ht/ft
2014-12-18 19:00 Cagliari - Juventus Juve ht/ft 2 Polsater

Juve ht/ft (dvs leda i halvtid och vinna matchen) blir min väg in i torsdagens Serie A-drabbning.

1 Juventus 15 11 3 1 31-6 36
18 Cagliari 15 2 6 7 20-26 12

Toppen mot botten. Italiens bästa lag (till Roma bevisat motsatsen) mot Zemans oorganiserade och formsvaga Cagliari.

Läget i lagen:
Cagliari saknar Marco Sau, som tillsammans med Ekdal är lagets bäste målskytt. Spekuleras i följande elva:

Cragno
Balzano, Rossettini, Ceppitelli, Avelar,
Ekdal, Conte, Crisetig
Farias, Ibarbo, Cossu

I Juventus saknas Asamoah sedan innan, Bonucci avstängd. Så minitrassel i de bakre leden, men bredden finns där, så inga problem. Spekuleras i att Pogba ska vila. Sky Italias elva:

Buffon
Lichtsteiner, Ogbonna, Chiellini, Evra
Vidal, Pirlo, Marchisio
Pereyra
Tevez, Morata.

Stats:
Juventus har
15 8 7 0 14-4 i halvtid...

...medan Cagliari har:
15 3 4 8 13-18

Klart som fan man inte enbart kan luta sig mot detta, men det är ändå siffror som talar för spelet. Cagliari har exempelvis släppt in 18/26 mål i första halvlek. Bryter man ner det lite grann:
Roma gjorde 2-0 på 13 minuter på Cagliari.
Lazio hade 3-0 i halvtid.
Napoli hade 2-1 i halvtid (men matchen slutade till slut 3-3)
Fiorentina ledde med 1-0 borta mot Cagliari i ht
Sampdoria ledde med 2-0 borta mot Cagliari i ht

Det är väl i princip bara Inter och Milan av de stora och bra lagen (jag tar inte så mycket hänsyn till tabellpositioner just för stunden, ni förstår vad jag menar) som inte haft ledningen i halvtid mot Cagliari.

Juventus å andra sidan. Tre raka kryss och bara ett gjort mål framåt kanske indikerar en formdipp? Jag vet inte jag. X borta mot Fiorentina är ett ok resultat, vilket även 0-0 hemma mot Atlético Madrid var. "Plumpen" var väl 0-0 hemma mot Sampdoria i söndags. Men Samp är BRA. Vi var många som satt med +1,5 på bortalaget i den matchen och förmodligen var det inte bara jag som blev lite svettig av Juventus inledning. Fantastiskt spel och chanserna radades upp. Sedan tappade man visserligen, men matchen hade faktiskt kunnat varit död då. Som vi alla vet är Juve lite i en klass för sig i Italien (tillsammans med Roma) och att de skulle misslyckas i en tredje raka ligamatch? Nej det tror jag icke. Det var nästan tre år sedan Juventus tappade poäng i tre raka ligamatcher.

Zemans lag kan inte försvara. Det är sen gammalt. Formen är dessutom tveksam med sju raka utan seger i ligan. Att man spelar som man gör, dvs full fart framåt och och ett jävla ös helt enkelt, innebär att det finns en viss osäkerhetsfaktor. Har man lite medflyt och bra utdelning så kan man göra två snabba mål typ. Men i normalfallet, och som jag ser den här matchen, så är det klassblandning på alla nivåer. Juventus har bättre spelare, är mer välorganiserade och bör kunna utnyttja blottorna hos den här typen av motståndare.

Jag tror att Juventus möjligen inte kommer ut lika kraftfullt som på hemmaplan, men man borde ha goda möjligheter att utnyttja ytorna som uppstår när Cagliari kliver framåt. Dessutom ska Juve efter den här matchen åka till arabvärlden för att spela Supercup-final mot Napoli. Jippomatch på måndag, men en del prestige. så vill nog göra processen kort här. Finns dessutom en del positioner att kämpa om, så de som får chansen bör vara sugna på att spela till sig en plats.

Tar Juve väl ledningen i halvtid så tror jag inte man tappar poäng igen. Vid poängtapp här kan Roma ta över serieledningen på lördag.

Litar på er Juve. Le-ve-re-ra!

@nokkan21

Polsater - 17 December, 2014, 23:03

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
ChrisD - 2014-12-18 15:53:16

Härlig rek! :)
Kör även Juve vinst och under 3.5 baljor till 2.20 :)

presidenten - 2014-12-18 13:43:51

Juve leder 2-0 ht

millionboy - 2014-12-18 10:36:43

Jag vet inte riktigt om Cagliari är så häftiga att kolla på. Jag har sett laget några ggr i år och blivit besviken många ggr, undantaget var väl Inter borta. Annars tycker jag de är värdelösa bakåt och framåt. De har två spelare i Sau och Ibarbo. Utan Sau är de lika farliga som en kattunge. Risk för en upprepning av Chievo matchen här. Juve trycker in ett par bollar i första för att bara spela av matchen i andra.
Cagliari har blivit nollade i två raka matcher mot lag som Chievo och Parma.
Zeman kan inte vara nöjd och han får nog gå snart. De finns inte mkt Zeman i dagens Cagliari förutom det dåliga försvarsspelet då.

Haze - 2014-12-17 23:36:52

Better safe than sorry. Därav -1,25 istället för 1,5.

Haze - 2014-12-17 23:36:08

Jag är kluven på vilken spelform jag ska välja. HT/FT är bra och med en ledning i ht ska de inte tappa. Men väljer Zeman att köra sin spelstil oavsett motstånd? Om svaret är ja, bör det innebära att Juventus får en tidig julklapp imorgon. Men visst borde Juve vinna med fler än 2 bollar trots dålig effektivitet offensivt i tidgare matcher? Kör på -1,25 och hoppas på en säker 0-3,0-4 seger. Bra rek iaf!