Speltips

Speltips Palermo vs Cagliari

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-01-06 15:00 Spela här

Speltips Palermo vs Cagliari
Land: Italien Liga: Serie A
Odds: 1.95 Speltips: X2
2015-01-06 15:00 Palermo vs Cagliari X2 1.95 Polsater

x2, eller asian +0,5, blir mitt spel på tisdagen. Tar Cagliari poäng mot Palermo sitter spelet, vinner hemmalaget blir det förlust.


Tabelläge:
10. Palermo 16 5 7 4 22:26 22
18. Cagliari 16 2 6 8 21:29 12

Hemma:
6. Palermo 8 4 3 1 10:10 15

Borta:
10. Cagliari 8 2 3 3 14:12 9

Läget i lagen:
Cagliari har lite frågetecken för Marco Sau, men han kanske kan spela. Men egentligen inget större att rapportera om, rätt skadefria trupper.


Troliga lag:

Cagliari

Cragno -
Pisano, Ceppitelli, Rossettini, Avelar -
Dessena, Conti, Ekdal -
Cossu -
Farias, Ibarbo

Palermo:

Sorrentino,
Munoz, Pisano, Gonzalez,
Morganella, Lazaar, Barreto, Maresca, Rigoni L,
P Dybala, Vazquez.

Kommentar: Zeman out Zola in. Så som läget var, med Cagliari på en jobbig nedflyttningsplats, var det nog en välkommen julklapp för fansen. För det osar lite katt nu. Poängen måste börja tas. Och det här kan vara en rätt passande uppgift för Zola att komma in och frälsa. Poäng här så har man Cesena hemma på söndag (SKA vara tre pinnar) så har det blivit en flygande start. I grunden tycker jag det här är två rätt jämna lag. Skillnaden är att Palermo reparerade en bra start genom att komma in i en bra trend före uppehållet. Men det blev många kryss och få vinster! Och vad gör ett uppehåll med ett lag som har momentum? Ofta brukar det försvinna lite. Cagliari å andra sidan hade en väldigt negativ trend före uppehållet. Fick in Zola och kan med det hämta energi och bygga nytt. Så om uppehållet kom olägligt för Palermo kom det mer lägligt för Ekdals gäng.

Palermo borta är visserligen ingen lätt fajt. I likhet med de flesta ö-lag ute i fotbollseuropa tenderar man vara starka hemma. Men rent kvalitetsmässigt håller jag det här som två rätt jämna lag. I en så jämn liga som Serie A är bakom de allra bästa lagen är det då alltid lockande att backa upp en dubbelchans till de här oddsen. I synnerhet sedan Zola kommit in.

Har absolut inte sett allt med Cagliari, men av det jag sett har de haft en del oflax. Skapat lägen utan att göra mål, sen har ett alltför naivt försvarsspel satt laget i svåra situationer. Förhoppningsvis har Zola en liten annan approach till matcherna än laget hade tidigare.

Palermo har gjort det bra, men tycker ändå laget legat nära sin maxkapacitet medan Cagliari kan få ut mer. Hemmalaget lever mycket på anfallstalangen Dybala, är han tillräckligt bra för att leverera över tid redan? Den som lever får se, sju baljor hittills är bra i alla fall. Hemmafördelen till trots, tycker Palle blivit väl stora favoriter här. Laget har trots allt bara vunnit 5/16 matcher. Två av de fyra matcherna man vunnit hemma har kommit mot Cesena och Parma - de två lag som varit absolut sämst i höstvinterns Serie A. Håller Cagliari som bättre än dessa två.

1-1? Okej resultat för båda och en fin start för Zola. Ja tack.

@nokkan21

Polsater - 05 Januari, 2015, 19:54

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!