Tyvärr blev Rangers krossade av rivalerna Islanders som vann fullt rättvist i natt med 3-0. Matchen började på ett bra sätt där Rangers såg heta ut och första perioden bjöd oss på enorma chanser från båda håll, men där Rangers förtjänade en ledning. Man hade exempelvis två stolpträffar vid öppet mål i samma sekvens, men pucken ville inte in. Istället var det Islanders som kom ut i andra perioden och fullständigt ändrade matchbilen då man dominerade period 2. Man tog rättvist ledningen och gjorde även 2-0. Ranger fick ett powerplay i slutet av andra, men istället gjorde Frans Nielsen 3-0 shorthanded och dödade Rangers hopp om en comeback. Rangers ML blir alltså en förlust. Tungt, men vi tar nya tag.

Anaheim Ducks - Toronto Maple Leafs

Goalies: Andersen (probable) vs Bernier (probable)

Ducks tar i natt emot Toronto hemma i Honda Center. Ett Leafs som blev nollade mot Kings i sin första match på den tuffa roadtripen. Leafs som i vanliga fall har ett väldigt fint målsnitt har jag oerhört svårt att se bli nollade i natt igen samtidigt som Ducks som ligger 2:a i hela NHL öst in mål på slutet.

Anaheim ligger just nu 2:a i Western Conference efter Nashville. Ducks visade väldigt fin karaktär i senaste matchen mot Jets där man låg under med 4-2 inför tredje perioden, men kom tillbaka och vann sedan efter straffar. Samma natt som förövrigt Teemu Selanne avtackades på ett fint sätt med en väldigt vacker ceremoni. Laget öser för tillfället in mål och offensiven fungerar utmärkt och man har på de senaste 4 matcherna gjort 17 mål vilket är ett snitt på lite över 4 mål/match. Detta samtidigt som försvaret är svajigt och man har släppt in minst 3 mål i 3/4 senaste matcherna. I natt väntar ett av ligans bästa offensiva lag, men även ett av ligans sämsta defensiva lag och det gör att i mina ögon öppnas upp för en trevlig och målrik tillställning i natt!

Toronto Maple Leafs är motståndet i natt och man förlorade som sagt mot Kings där man blev nollade. Leafs skapade en del bra chanser i matchen, men en för dagen storspelade Martin Jones sa nej och jag tror Leafs kommer ösa på bra i natt mot Andersen i Ducks bur. Leafs har en tendens att släppa till många skott då man täcker väldigt lite och man förlitar sig på att målvakten ska spela väldigt bra, något som kommer bli en tuff uppgift mot ett Ducks som öser in mål för tillfället.

Historia

Lagen spelar som ni vet i olika Conference vilket gör att de endast möter varandra 2 gånger per säsong. Dock brukar det alltid bli målrikt mellan dessa två offensiva lag där 5/6 senaste mötena gått över linan 5.5 mål. Nu får vi i natt ett Leafs som blev nollade senast och kommer vara hungriga samt ett Ducks vars offensiv levererar samt ett D som är lite virrig.

Toronto: P.Holland, J.Lupul

Bolagen har bedömt över/under i denna matchup som 50/50. Något jag inte håller med om då jag tycker överspelet har bra chans här. Skulle säga nån stans mellan 55/45 på över vilket gör att nattens spel blir givet för mig.

Nattens spel blir alltså

Anaheim Ducks - Toronto Maple Leafs Ö 5.5 mål @ 1.952 med 3/6 units hos Pinnacle Sports

Ska vi säga 3-3 efter FT och OT avgör?