Speltips Egypten - Island

Sport: Handboll
Spelstopp: 2015-01-24 17:00
Land: Qatar
Liga: VM 2015
Odds: 1,81 / 3,1
Tips: Egypten ö25,5 / Egypten
bet365 livestreamar alla matcher i handbolls-VM.

Dags igen för en handbollsrek från mig! Min senaste rek var i finalen mellan Norge och Spanien i EM-2014 för damer som spelades den 21 december. Där lirade jag Norge -1,5 som gick in då de vann med 28-25. Min form är bra med totalt 9 vinster på 12 rekade matcher här på rekatochklart. De fem senaste rekarna har suttit och jag är totalt +31 units med en vinstprocent på 75 %. Nu hoppas vi självklart att det fortsätter gå åt rätt håll!

------------------------------------------------------------------------------------------------

Då var det dags för sista dagen utav gruppspelsmatcher innan de stundande 8-delsfinalerna drar igång imorgon!

Det liras sex stycken matcher idag men jag tycker mig ha hittat ett spel som sticker ut i mängden rätt så rejält.

Egypten - Island ställs mot varandra i en match som blir avgörande för båda lagen. Dels eftersom att Island riskerar, vid en förlust idag, att missa slutspel. För att Island ska missa den fjärde och sista slutspelsplatsen i gruppen så behöver Tjeckien slå Algeriet idag (vilket jag definitivt räknar med att de gör) och Island förlora mot Egypten. Om så är fallet så hamnar Island på 3 poäng och en femteplats i gruppen, Tjeckien hamnar på 4 poäng och kniper då den fjärde och sista slutspelsplatsen och får förmodligen möta Tyskland i 8-delsfinal.

För Egypten ser läget annorlunda ut. De är redan klara för slutspel, men det handlar om vilken placering de ska få i gruppen. För tillfället så placerar de sig på en tredjeplats i gruppen, bakom ledande Sverige och tvåan Frankrike (som möts senare ikväll).

Detta är alltså en match där framför allt Island behöver gå för en vinst vilket innebär att de kommer försöka trycka på så gott det går och förmodligen försöka få igång sitt kontringsspel. Jag ser detta som ett ypperligt tillfälle för Egypten att ta vara på de ytor som kommer att skapas.

Egypten är ett lag som imponerat på mig i detta VM. Senast mot Sverige klarade de nästan av att ta hem de båda poängen men eftersom de inte lyckades hålla sin ledning mot slutet av matchen så slutade det oavgjort 25-25 och vars en poäng istället. Utöver matchen mot Sverige så har Egypten slagit Tjeckien med 27-24, kört över Algeriet med 34-20 och förlorat mot Frankrike med 24-28.

Nu står alltså Island på motståndarsidan. Ett Island som i mina ögon inte alls har gjort ett imponerande VM so far. Detta Island som har några väldigt bra individuella spelare, men som inte riktigt fått till det som kollektiv i detta mästerskap. Island blev ju utslagna av Bosnien i en VM-kvalmatch inför detta VM och skulle egentligen inte varit med om det inte vore för att ett lag hoppade av i denna grupp och de fick därmed platsen.

Island har åkt på storstryk i två matcher i detta VM. I den första matchen mötte de ett underbart bra spelande svenskt landslag som slog islänningarna med 24-16 i en väldigt torr match sett till målproduktionen från de båda lagen. I den senaste matchen som Island spelade så åkte de på ännu större stryk då Tjeckien vann över islänningarna med hela 36-25. Sedan är det även värt att nämna att islänningarna har gjort en bra match i gruppen också, nämligen mot Frankrike. Matchen mot Frankrike slutade 26-26 och det var nog inte många som trodde att Island skulle klara av att plocka poäng av Frankrike, men det lyckades de med.

Island är ett lag som är ganska bra anfallsmässigt men som i mina ögon inte är särskilt bra försvarsmässigt. De har i denna turnering släppt in: 24, 24, 26, 36 mål vilket innebär ett snitt på 27,5 mål insläppta per match.

Egypten å andra sidan har i denna turnering gjort: 34, 24, 27, 25 mål vilket innebär ett snitt på 27,5 mål gjorda per match.

Min tanke är att Egypten har en ganska bra chans i den här matchen. Jag tror att de kommer att klara att göra minst 27 mål i denna match då Island som sagt läcker rätt så bra bakåt och Egypten spelar en bra anfallshandboll. Sett till oddsen i den här matchen så tycker jag att det är helt felsatta odds då Island är favoriter till 1,54 - 1,65 i odds beroende på vilken sida man lirar på. Egypten ligger på allt från 2,75 till 3,05 (3,20 var hösta oddset på Unibet men det sänktes under tiden jag skrev denna reken) i odds vilket jag som sagt anser är helt felsatta odds då jag har Egypten som favoriter till att vinna den här matchen. Detta trots att jag vet att de redan är klara för 8-delsfinal och risken finns att de kanske vilar några spelare i den här matchen. Samtidigt så är Egypten ett bra landslag och om det skulle vara så att de vilar några spelare så kommer de spelare som får chansen att vilja visa upp sig för tränaren (och alla som tittar på VM) på bästa möjliga sätt.

Nej jag är inne på att Egypten klarar av den här uppgiften, dels genom att göra minst 27 mål, men även genom att vinna matchen i sig. Jag anser att det är väldigt bra värde i spelet Egypten ö25,5 mål eftersom de som sagt spelar bra anfallshandboll i kombination med att Island läcker rejält bakåt och har dessutom inte någon bra målvakt. Egypten lyckades göra 25 mål mot Sverige, de ska klara av att göra fler mål mot ett i mina ögon mycket sämre lag i form av Island. Island släppte dessutom in hela 36 mål mot Tjeckien, som jag håller som ett sämre lag än Egypten vilket gör att jag tror väldigt mycket på det spelet.


Därför kommer jag att lira följande spel:


Egypten över 25,5 mål @ 1,81. Liras med 8/10 units.

Egypten att vinna matchen @ 3,15 (Oddset har sänkts till 3,05 nu). Liras med 4/10 units.För er som vill ha lite spel med högre odds på än de jag lirar så finns även:

Egypten HT/FT @ 4,05 som jag tror kan sitta, men det spelet är inte lika bra som Egypten att vinna matchen.

Egypten -1,5 @ 3,30 som jag också tror kan sitta, men jag väljer det lite fegare alternativet där det räcker att Egypten vinner med en boll.
Lycka till med era spel idag och rygga gärna, men på egen risk som alltid! Kan hända att jag hittar fler bra spel i de andra matcherna som liras idag. Om så är fallet så lägger jag till de här.


Ha det!


/ Westah


För fler tips följ gärna mig på twitter @WestherAnton

Spreadsheet: http://www.spreadsheet.se/westahbalonmano


Spela på Egypten - Island hos Unibet
Spela nu
Westah - 24 Januari 2015 - 11:01
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
gusan65 - 2015-01-24 15:44

Är det målskillnad mellan Sverige och Egypten ifall Sverige torskar och Egy vinner? Då är Egy inte många bollar ifrån....

gusan65 - 2015-01-24 15:17

Skulle du kunna klargöra lite kring vad som gäller vid Egyp vinst? Jagmenar, som jag tolkar det så har de chans på 2a platsen och det skulle betyda en hel del...eller har jag fel? I det läget är Egy rak vinst ett bra spel tycker jag...

Sangkhaphong - 2015-01-24 12:41

Hoppas verkligen att du har fel, och att Island pissar på de osportsliga egyptiska aporna.

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: