Igår: 0-1
Säsongen: 153-117-1
Spreadsheet: http://www.spreadsheet.se/simonle

-------

Dagens speltips: Boston Celtics +11,5 (borta mot Cleveland) till oddset 1.91 på Betsafe .

Hemmalaget Cleveland är den stora favoriten i nattens match mot Boston. Cleveland vann 18 av 20 matcher innan de nu har förlorat två raka. De förlorade borta mot Indiana i fredags med 93-86 och borta mot Houston i söndags med 105-103 efter förlängning.

Gästande Boston vann tre raka matcher innan de i söndags förlorade med 106-101 mot Golden State. Där ledde Boston faktiskt stort innan de rasade samman i sista perioden, som de förlorade med 31-15.

Båda lagen har bra ATS-siffror om vi tittar på de specifika situationerna: favorit på hemmaplan för Cleveland och underdog på bortaplan för Boston. Cleveland är 17-11 ATS som favorit på hemmaplan medan Boston är 14-7 ATS som underdog på bortaplan.

Boston har varit bra mot lagen från den egna conferencen. De är 19-14 ATS mot lagen från East. Medan Cleveland är 15-20 ATS mot lagen från East.

Båda lagen har även bra ATS-form. Cleveland har täckt linan i tio av sina elva senaste hemmamatcher. Medan Boston bland annat 8-0 ATS i sina åtta senaste mot lag med vinst-record.

Schemamässigt tycker jag dock att det talar emot en Cleveland-kross här. Cleveland har en del resor i bagaget nu, medan Boston har varit hemma ett par matcher och fått chans till bättre förberedelser. Cleveland har dessutom viktiga matcher framför sig i veckan. De ställs mot Toronto borta i morgon, och spelar sedan borta mot Atlanta på fredag. Räkna med att de vilar nyckelspelare sent i nattens match mot Boston om de får chansen.

Boston har faktiskt sett bra ut den senaste tiden. Framför allt offensivt. Sedan de genomförde ett par spelaraffärer har de nu gjort över 100 poäng i sex raka matcher. Det lär bli poängrikt här också. Cleveland måste ha en väldigt bra kväll om de ska göra tillräckligt med poäng för att vinna den här matchen med tolv poäng.

Jag tror visserligen att Cleveland tar hem detta, men det känns mer troligt att de vinner med 5-9 poäng än 10+. Därför blir det spel på ett formstarkt Boston, som ju skakade topplaget Golden State i söndags.

Spelar alltså: Boston +11,5 till oddset 1.91 på Betsafe .
Units: 2,5/5.

This is the stats tab
This is the post tip