Speltips

Speltips Espanyol - Atlètico

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-03-14 16:30 Spela här

Speltips Espanyol - Atlètico
Land: Spanien Liga: La Liga BBVA
Odds: 1,950 Speltips: U 5,5 Kort ASIAN
2015-03-14 16:30 Espanyol - Atlètico U 5,5 Kort ASIAN 1,950 kawar1

Innan jag börjar gå in på lagen, form, skador, domare osv, vill jag bara påpeka att jag ALDRIG skulle spela på Underspel gällande kort, om det inte vore för dagens domare, Inaki Bikandi. (Mer om domaren kan läsas här nedanför)

I Spanien är domarna generellt kända för sina insatser samt att det oftast brukar hagla in kort under matcherna. Här tycker jag dock bolagen inte tagit hänsyn till dagens domare samt senaste matchen lagen i mellan.

Jag har satt 4/4 på mina senaste rekar gällande kort i Spanien och är ute efter fullpott med det som ska förhoppningsvis bli 5/5.
-----------------------------------------------------------------------------------------------


Atlètico Madrid, fjolårets ligamästare besöker staden Barcelona under Lördagen för att spela mot Espanyol, i vad som är omgång 27 i Spanien.


FÖRUTSÄTTNINGAR:

Espanyol, som olyckligtvis missade en final plats i Copa del Rey i förra veckan mot Athletic Bilbao, tar emot Atlètico Madrid i Estadi Cornellà-El Prat, eller rättare sagt Power8 Stadium.

Hemmalaget parkerar på en stabil 10:e plats i ligan med 32 poäng insamlade.
Man har efter missen i Copa del Rey,(en final plats hade givit laget en Europa League biljett) ingen som helst chans på Europa-spel nästa säsong då det skiljer 16 poäng upp till sjätte platsen som innehas av Villarreal.
Istället får man fokusera på att inte hamna runt botten-strecket, och tampas om nytt kontrakt då det endast skiljer 8 poäng ner till 18:e placerade Almeria.

Man har under säsongens gång både blandat och gett, (segrar över Valencia och Sevilla och semfinalplats i inhemska cupen), trots en ganska aktiv transfer-fönster i somras där många nya ansikten kom och många lämnade laget.
Förutom nya spelare anlände också en ny tränare i form av en gammal Espanyol-spelare, Sergio Gonzalez som huserade i Espanyol mellan åren 1998-2001, han är dock mer känd under sin tid i Deportivo La Courna (2001-2010)
Det handlar om en ganska oerfaren tränare, endast 38 år gammal, som tog över Espanyol 27 Maj 2014 sedan Javier Aguirre valt att lämna laget.

Dagens motståndare, Atlètico, behöver ingen vidare prestation då man under Diego Simeone gjort sig ganska kända, med minst en titel per säsong, den tyngsta? Mästare i Spanien 2013-2014.

Båda lagen kommer till Lördagens möte i en relativt dålig form i ligaspelet. Espanyol har vunnit 2 av sina 6 senaste matcher medan Atlético endast har en vinst på de fyra senaste matcherna man spelat.


SKADOR / AVSTÄNGNINGAR

Hemmalaget Espanyol kan räkna med fullt manskap då man varken har några skador eller avstängningar att tänka på.

Atlètico däremot har två spelare indisponibla, i form av vänsterbacken Guilherme Siqueira samt nyförvärvet från Bayern Munchen, Mario Mandzukic.
Antione Griezmann är dock tillbaka, och förväntas starta på topp tillsammans med Fernando Torres.


H 2 H / INNBÖRDES MÖTEN

Dagens lina på Ö/U 5,5 kort har gått Över 5 av 7 senaste matcherna.
Det brukar allt som oftast bli tuffa bataljer, men det mest intressanta är dagens domare, och då kan man genast förstå att historien ej komemr upprepa sig igen.

Senaste matchen mellan lagen, var 19 Oktober 2014 i Madrid, slutresultatet blev 2-0 till Atlètico.
Huvuddomare? - Inaki Bikandi.
Antal kort? - 0 (!) kort, Hör och häpna, NOLL KORT!


STATISTIK:

Espanyol ligger på en 2:a plats i "kortligan" där man har 83 gula och 4 röda.
Det ger i snitt 3,5 kort per match.

Atlètico ligger på en 7:e plats i "kortligan" där man har 79 gula och 4 röda.
Det ger i snitt 3,3 kort per match.


DOMARE:

Nu till det mest roliga och dagens rättskipare.
Inaki Bikandi heter domaren och han är endast 29 år gammal, ny-debutant i La Liga inför säsongen 2014-2015.
Han har dessförinnan dömt i Segunda Division.
23 matcher i fjol, kortsnittet där? 4,26 kort per match.

Som jag skrev i början, och det bör repeteras igen, I Spanien har domaren ingen som helst tålamod med spelarna och viftar med korten lite hej vilt.
Förutom det, är domarna generellet sett urusla i sina bedömningar vilket oftast leder till kort-regn.
MEN, dagens domare, och jag vågar gå så långt att han är den enda i Spanien som tillåter någon som helst "fult" spel och varnar aldrig en spelare innan sisådär 2-3 tillsägelser, om ens det.
Man kan helt enkelt tro att han inte är spanjor i sin dömande, utan snarare en brittisk domare som köpts in till La Liga, för att höja domar-nivån.

Inaki Bikandi har dömt 16 matcher i La Liga + En Copa del Rey match, snittet talar för sig själv, i snitt 3,43 kort per match.
Antal matcher som gått över dagens lina? - BARA EN (!)

Som ni kan läsa, handlar det om en domare som tillåter fult spel och allt som oftast låter bli att varna spelare. Allt som oftast nöjer han sig med tillsägelser.
En domare som är precis tvärtemot sina andra kollegor, som har noll tålamod.


Här väljer jag och spela Underspel på kort utan och blinka det minsta.
Hade det handlat om en annan domare än dagens, hade jag spelat Överspel alla dagar i veckan.

Bolagen är enligt mig ute och cyklar, då man förmodligen missat dagens kort-snåla huvuddomare.

Huvuddomaren, Kortsnittet, 3,43 och senaste mötet lagen i mellan (0 kort) samt det faktum att man erbjuds nästan 2 gånger pengarna, räcker gott och väl för mig.

Rygga och lycka till.

kawar1 - 14 Mars, 2015, 03:17

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
StefanL - 2015-03-14 11:20:32

Given rygg!