Speltips

Speltips Sverige U19-Litauen U19

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-03-26 18:00 Spela här

Speltips Sverige U19-Litauen U19
Land: Internationellt Liga: EM-kval
Odds: 1.83 Speltips: 1 -1.5
2015-03-26 18:00 Sverige U19-Litauen U19 1 -1.5 1.83 RalleArvid

Sverige gör sig redo för att ta sig förbi det första uppmjukande steget mot U19-EM. Truppen man har? Den består av det lag som sensationellt vann brons i VM nyligen. Ett världstoppklassgäng i sin generation mot…Litauen. På hemmaplan dessutom.

I Sveriges trupp finns två extremt överkvalificerade anfallsspelare på den här nivån. Två spelare som båda redan hunnit bli utlandsproffs i Grekland respektive Ryssland - Berisha och Strandberg. Sverige har dessutom fyra ”hemmaspelare”, dvs från Norrköping, på plats i den blågula dressen. Gissa om dessa är sugna på att visa upp sig och göra sina livs matcher inför hemmapubliken och alla scouter på plats.

Sverige har relativt sett jämfört med sina motståndare ett extremt rutinerat och kvalitativt lag och en match mot Litauen i ett EM-kval för spelare som varit och spelat medaljmatcher i ett VM-slutspel kan inte ses på något annat sätt än som en dag på jobbet. En rolig dag på jobbet dessutom eftersom vi har att göra med unga, hungriga och automatiskt motiverade spelare som brinner för landslaget och framförallt då det är match hemma. De trivs bra som grupp och de skulle gå över lik för att få chansen att spela ytterligare ett stort slutspel tillsammans.

Även om det givetvis är lite olika trupper så kan man ändå dra ganska stora växlar på hur ungdomslandslagsfotbollen mår i de båda nationerna om man ser till att Litauens U19 fick stryk med 4–1 hemma mot Cypern samtidigt som Sveriges dito slog Italien borta med 3–1. Någonstans där har vi klasskillnaden som kommer synas på Nya Parken ikväll.

Ryssland och Belgien är övriga motståndare i gruppen, det kommer bli tuffare. Den i särklass enklaste motståndaren på hemmaplan kommer inte innebära några som helst problem för Sverige utan ska ses som ett stabilitetstest inför vad som komma skall.

1.83 för Sverige att vinna med minst två mål känns väldigt tryggt.

Lycka till lads!

Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 26 Mars, 2015, 06:06

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!