Ja ni, Chicago Blackhawks kvitterade Western Conference Finals igår efter sjuka 5-4 efter 2OT i en match där jag tycker jag var rätt ute i 2.5 perioder innan helvetet släpptes lös sista halvan av tredje perioden. En match som var chansfattig och låst i 2,5 perioder där Blackhawks hade en 2-1 ledning förvandlades på 37 sekunder till ett målkalas utan dess like när Ducks gjorde 3 raka mål på dessa sekunder. Helt osannolikt och därmed gick gårdagens rek på Ducks U2.5 förlorad efter att sett så bra ut. Nya tag i natt!

NY Rangers - Tampa Bay Lightning

Goalies: Lundqvist (confirmed) vs Bishop (confirmed)

Game 5 mellan dessa två blixtsnabba lag i Eastern Conference Finalen i natt där Tampa blev fullständigt överkörde inne i Amalie Arena med 5-1 efter att Rick Nash och Martin St Louis haft en bra kväll tillsammans med en viss Henrik Lundqvist som kom upp stort när laget behövde honom som mest.

Under Game 4 var Rangers hårt pressade att vinna då en ny förlust skulle innebära 1-3 i matchserien mot ett Bolts som visat bra offensiv förmånga under Game 2 och 3. Henrik Lundqvist hade ifrågasatts rejält efter att ha släppt in 12 mål (6 mål i Game 2 och 3) senaste två matcherna samtidigt som försvaret i New York laget såg helt horribelt ut. Rangers svarade upp mot denna kritik genom att göra en fenomenal insats där man dessutom fick igång Rick Nash i målproduktionen då han stod för 2 av Rangers 5 mål i matchen.

I natt återvänder man hem till MSG och med hemmaisfördelen tillbaka. Pressen tillbaka på Rangers alltså att leverera och frågan är om man klarar av det. Man klarade förvisso av den tunga pressen som dogs, men i natt kliver man som väntat in som favoriter igen och jag tycker matchen känns vidöppen. Under Game 2,3 och 4 har det blivit målkalas (6-2, 6-5 och 1-5) och jag kan faktiskt inte tänka mig att det blir så pånytt. Rangers vet att man blir straffade om man ger sig in i hawaiihockeyn mot Bolts och senaste matchen tycker man man fick lite väl bra utdelning på de 24 skott man skickade iväg mot Bishop. Bishop som gjorde sin första svaga insats på väldigt länge har jag svårt att se lika dålig i natt och då jag räknar med att Lundqvist är lika koncentrerad som i Game 4 så tänker jag målsnålt här. 50/50 på ML och värdet på Bolts i mina ögon och kommer testas, men nattens spel här blir undersspelet på NY Rangers då jag tror Bolts tar Game 5 efter en jämnt och tajt tillställning.

1-2 Tampa Bay efter OT?