Speltips

Speltips Helsingborg - Djurgården

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-07-13 19:00 Spela här

Speltips Helsingborg - Djurgården
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1,60 Speltips: 1X
2015-07-13 19:00 Helsingborg - Djurgården 1X 1,60 LelleSandahl

OBS! Avspark 19.05.

AIK avrundade spelsöndagen med att vända och vinna till glädje för alla som ryggade -1 asian som #dagensbästaspel. Två allsvenska matcher att följa under måndagskvällen där Helsingborg - Djurgården är den match som fångar mitt intresse. Tycker Henke Larssons mannar spelat betydligt bättre på Olympias fina gräs än på bortaplan. Bör ha en ganska fin chans att slå Djurgården i dag - även om stockholmarna är oerhört formstarka. Vi får leta oss tillbaka till säsongen 2009 senast DIF besegrade skåningarna på bortaplan.

2014
Djurgården - Helsingborg 2-2
Helsingborg - Djurgården 1-1

2013
Djurgården - Helsingborg 2-1
Helsingborg - Djurgården 3-0

2012
Djurgården - Helsingborg 3-1
Helsingborg - Djurgården 1-1

ALLSVENSKAN
5. Djurgården 14 7 5 2 26-15 11 26
9. Helsingborg 14 5 3 6 18-18 0 18

Helsingborg hemma
6 4 1 1 10-3 7 13

Formen
F, V, O, F, V

Senaste match
Häcken - Helsingborg 3-2

DIF borta
7 3 3 1 11-8 3 12

Formen
V, O, O, O, O

Senaste match
DIF - Örebro 2-0

Brukar vara väldigt jämnt när Helsingborg och Djurgården ställs emot varandra och jag tror inte dagens match blir något undantag. Hemmalaget kommer vara revanschsuget efter en tuff 3-2-torsk borta mot Häcken när getingarna invigde sin nya arena med tre poäng. Finns ju en hel del kvalitet i laget men det är ganska sällan de får ut sitt max. Hemma har de dock varit stabila. Efter den enda hemmatorsken mot Gefle (1-2) har laget två raka hemmasegrar mot Bajen (1-0) och Åtvid (3-0). Bäste målskytt är Robin Simovic på sju baljor och han finns med även i kväll. Positivt för Henke är att Mikael Dahlberg återigen är med och konkurrerar i anfallet men Emil Krafth saknas fortfarande och är givetvis ett avbräck. Djurgården skeppade i veckan iväg Martin Broberg till Örebro men har annars full trupp till förfogande. Är ärligt talat imponerad av Bosse Anderssons transfers till i år där han lyckats finna både talang och spets i form av "Super-Mush". Blir spännande att se om anfallaren blir kvar i höst eller inte. Oavsett så är det här en historiskt svår match för DIF och tycker väl att laget ändå gått lite för bra den senaste tiden. Inte en förlust senaste elva matcherna och här kommer en lurig match på förhand.

Helsingborgs trupp:
Matt Pyzdrowski (mv), Carl Johansson, Frederik Helstrup, Johan Mårtensson, Andreas Landgren, Mattias Lindström, Victor Pálsson, Robin Simovic, Anton Wede, Lalawélé Atakora, Mikael Dahlberg, Jordan Larsson, Darijan Bojanic, Anton Kinnander, Peter Larsson, Jere Uronen, Jesper Björkman, Pär Hansson (mv), Astrit Ajdarevic.
Emil Krafth, Emmanuel Boateng och Mohamed Ramadan är indisponibla på grund av skador.

Djurgårdens trupp:
Kenneth Höie, Hampus Nilsson
Jesper Arvidsson, Emil Bergström, Tim Björkström, Omar Colley, Elliot käck, Fredrik Stenman
Daniel Berntsen, Alexander Faltsetas, Jesper Karlström, Kerim Mrabti, Haris Radetinac, Kevin Walker
Sebastian Andersson, Amadou Jawo, Sam Johnson, Nyasha Mushekwi

SPELTIPS
Helsingborg är starka på hemmagräs och det finns revansch att utkräva från torsken mot Häcken. För varje match utan förlust kommer Djurgården just närmare densamma. Att de nu är favoriter på Olympia - en arena de inte vunnit på sedan 2009 - tycker jag är lite sisådär. Kan se Helsingborg resa sig här även om krysset ligger nära till hands. Därför blir mitt spel 1X till 1,60 hos bet365 (3/5 units). Tror DIF tar ett kryss på förhand här.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

LelleSandahl - 13 Juli, 2015, 12:16

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!