Speltips

Speltips IFK Norrköping - IFK Göteborg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-07-19 15:00 Spela här

Speltips IFK Norrköping - IFK Göteborg
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.60 Speltips: X2
2015-07-19 15:00 IFK Norrköping - IFK Göteborg X2 1.60 Polsater

Spelar x2 på IFK Göteborg i söndagens toppmatch i allsvenskan.

Oddset på IFK Norrköping har sjunkit så mycket att jag tycker det är värde att spela att IFK Göteborg tar minst en pinne här.

Tabell:

1. Göteborg 15 10 4 1 21:7 34

2. Elfsborg 15 9 4 2 29:16 31

3. Norrköping 15 9 4 2 25:15 31

Seger för Norrköoing med minst 2 mål och de går upp i serieledning.

Truppmässigt så utgår Norrköpings forward Christoffer Nyman. Ett avbräck då jag håller honom som en viktig pjäs med sina löpningar. Kujovic har haft ljumskproblem men väntas komma till spel. Han har förresten ryktats vara på väg bort en tid, vi får väl se om han blir kvar säsongen ut. Kamara är inte spelklar än.

IFK Norrköpings trupp:
1. Marcus Sahlman
4. Andreas Johansson
6. Linus Wahlqvist
7. Alexander Fransson
8. Rawez Lawan
9. Arnór Ingvi Traustason
10. Emir Kujovic
11. Christopher Telo
14. Nicklas Bärkroth
15. Marcus Falk Olander
16. Joel Enarsson
20. Daniel Sjölund
21. Andreas Hadenius
23. David Boo Wiklander
24. Gentrit Citaku
26. Adnan Kojic
30. Nikola Tkalcic
91. David Mitov Nilsson

För Blåvitt så återkommer Gustav Svensson, spelade inte förra veckan. Klart positivt. Lennartsson har nu möjlighet att spela ett helt ordinarie lag. Noterbart är att Sköld kliver in i truppen direkt.

Blåvitts trupp:
John Alvbåge, Marcus Sandberg, Emil Salomonsson, Adam Johansson, Hjalmar Jonsson, Thomas Rogne, Mattias Bjärsmyr, Haitam Aleesami, Martin Smedberg–Dalence, Jakob Ankersen, Sören Rieks, Sebastian Eriksson, Tom Pettersson, Gustav Svensson, Lasse Vibe, Mikael Boman, Victor Sköld, Gustav Engvall.


Kommentar:

Jag förstår såklart att många är sugna på att spela Norrköping här. Det finns ett par faktorer som talar för laget:

* Blåvitt spelade i Polen i Europa League i torsdags och har retur kommande vecka.
* Norrköping har sex raka segrar hemma och stod upp ruskigt bra i Göteborg.
* Konstgräs istället för vanligt gräs.

Men. Att Norrköping ska vara relativt klara favoriter mot Blåvitt köper inte riktigt jag. Göteborgarna är ruskigt svårslagna och har ett försvarsspel som är väldigt väldigt bra. Bara en förlust på hela året. Ser man på trupperna lagen hade förra helgen när lagen möttes så är det någon procent + för Göteborg medan Norrköping tappat Nyman, vilket är ett avbräck.

Som jag ser på Göteborgs lag så trivs man nog nästan bättre när man slipper föra spelet och ha så mycket boll själva. Svensson och Eriksson i all ära, men det är inte något superkreativt mittfält man har. Och Vibe är ju som vassast när han får ytor att springa på. Bör bli en matchbild där IFK Norrköping styr lite mer och det tror jag passar de blåvita rätt så bra.

Norrköping är en av de stora positiva överraskningen i år i allsvenskan. Att man är med så här långt upp så här långt in i serien var väldigt oväntat. Jag tror dock att man kommer att dippa lite grann under andra halvan av säsongen. Dels har man en del unga spelare som normalt inte orkar hålla uppe spelet en hel säsong och dels tycker jag man haft lite flyt med spelschemat så här långt. Fick möta AIK borta när solnaiterna saknade ett gäng spelare och fick möta MFF hemma nu under skåningarnas formsvacka. Så jag räknar med fler poängtapp för Norrköping under andra halvan av säsongen. Förhoppningsvis kommer ett redan nu.

Håller Göteborg som det bättre laget. Flög direkt hem från Polen på torsdagskvällen så man har fått två dagars vila inför den här matchen i alla fall. Är som sagt oerhört svårslagna och tuffa att göra mål på och då får man ju i regel med sig poäng.

Känns som att det här kan sluta kryss då det är okej för båda lagen. Men skulle inte bli förvånad över om Göteborg stjäl med sig en trea heller via en Vibe-kontring i mitten av andra halvlek.

Har hursomhelst svårt att se Blåvitt förlora och då är ju x2 bra såklart.

@nokkan21

Polsater - 18 Juli, 2015, 20:43

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Aston - 2015-07-19 14:06:08

Alhaji Kamara med i truppen men börjar på bänken.