Buffalo Bills tar sig an Jacksonville Jaguars på Wembley i London. Jag var själv över och såg New York Jets enkelt besegra Miami Dolphins på Wembley 4 oktober. NFL i Europa kommer bli mer vanligt än vad vi tror. Till denna match som startar redan 14.30 svensk tid kommer Yahoo.com att livestreama fajten worldwide och det är första gången detta sker. En ytterst spännande företeelse och jag är övertygad om att många länder runtom i världen kommer ta chansen att kika på amerikansk fotboll för första gången...

Matchen då? Vem vinner? För mig hade det här varit ett enkelt val efter week 1, då Buffalo såg otroligt starka ut. Bekymret med Bills är att de har på tok för många viktiga "skilled players" på sin skadelista. Framförallt då QB Tyrod Taylor, WR Percy Harvin och WR Sammy Watkins för att nämna några, MEN normalt sett skall Bills vinna med en eller två bollar över ett Jaguars som fortfarande är i "rebuild mode". Jag kommer spela Bills -4 till dubbla pengen hos Unibet .se.

Storylines:

1. Buffalo har spelat sex matcher och står på 3 segrar och 3 förluster. Efter denna match i London kliver Buffalo in på sin "bye week" och det är synnerligen viktigt att vara över .500 och stå på plussidan, då slutspel är det enda som räknas. Jaguars skall normalt sett inte vara något bekymmer för Bills som kan ha ligans bästa defense och en riktigt vass running back-lina till det.

2. Jaguars har spelat sex matcher och har 1-5 som resultat. Inget konstigt med det med tanke på att de bygger för framtiden. QB Blake Bortles spelar sitt andra år och har sett riktigt bra ut i år och han börjar så sakteliga vårda bollen. Bortles har dock en offensiv spelstil snarlik Steelers Roethlisberger som gärna vill kasta låååååångpass. Kan Bortles vara kylig i sina aktiva val i sin passing pocket kan Jaguars WR's skapa oreda för Bills secondary.

3. Bills offensiva lina ÄR vassare än Jaguars defense. Matchen kommer avgöras via springspel och här känns Bills klart mycket bättre än Jaguars. LeSean McCoy har fortfarande en hel del att bevisa och jag är övertygad om att han kommer bevisa det i eftermiddag.

4. E.J.Manuel kom in som "third string QB" inför preseason. Han svarade dock för en hel del svettiga prestationer som gav honom chansen att bli nr 2 bakom Tyrod Taylor som imponerade mest av alla. Manuel är ingen stjärna, men som i Bortles fall; vårdar han bollen på ett korrekt sätt och vågar ha balans i sin offensiv (varvat med springspel) kommer det här bli en angenäm afton för Manuel. Hans defense ger honom extra tid i passing pocket och det behöver han.

Som sagt; hade det här varit i inledningen av säsongen, då Bills INTE hade flera viktiga "skilled players" på skadelistan, då hade Buffalo kört över Jaguars. Nu är så inte fallet och det kommer bli hyggligt jämnt, MEN Buffalo är och skall vara en contender för AFC-Conference och då är man skyldig att vinna denna match mot Jaguars.

OBS! Matchen börjar kl 14.30 svensk tid och livestreamas via Yahoo.com worldwide.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip