San Jose Sharks - Chicago Blackhawks

Goalies: Jones (probable) vs Crawford (confirmed)

San Jose Sharks återvänder hem efter en lång och verkligen lyckad roadtrip. I natt gästar Chicago Blackhawks som är ute på en lång roadtrip.

San Jose Sharks hade en minst sagt lyckad perfekt roadtrip i Eastern Conference där man svepte allt motstånd och vann 6/6 matcher. Man återvänder nu hem till SAP Center och visst måste de vara något bra? Frågar du mig är jag inte helt säker på det. Sharks har efter en sådan fin bortaturné i mina ögon stor press att fortsätta leverera inför hemmafansen. När hemmaspelet inte alls varit på samma nivå (3-5-0) som borta kombinerat med att man ställs mot ett såpass tufft motstånd som de regerande SC-mästarna Blackhawks får det mig att sträcka upp varningens finger.

Senast för Sharks vände man ett 1-3 underläge mot Columbus Blue Jackets där jag tycker Jacket var oerhört bra under period 2. Efter en avvaktande första period där Sharks hade lyckats få in en skitpuck bakom Bobrovsky dominerade Jackets matchen och hade oerhört många lägen att döda matchen. Trots 3-1 ledning och fortsatt bra spel matchen igenom fick man betala för sina missade lägen och Sharks kom alltså tillbaka och vann tillslut med 5-3.

Chicago Blackhawks har nu två raka förluster och är om jag inte misstar mig ute på säsongens längsta roadtrip (6 matcher). Man hade innan dessa två förluster 3 raka vinster där man bland annat slagit sina rivaler St Louis Blues. Senast blev man demolerade av Sedinbröderna när Vancouver smiskade upp Hawks med 6-3 och Sedinarna stått för 9(!) poäng i matchen. Corey Crawford har inte varit sig lik och på bortais har han ett GAA på 3.33 jämfört med på hemmais där han är klart imponerade GAA 2.11. Tävlingsinriktad och duktig som han är vet jag att han kommer tillbaka och jag blir inte förvånad om han gör en stark insats i natt.

Hawks brukar kunna vara med rätt bra mot Sharks trots att man endast vunnit 2/5 senaste mötena mot laget. Dock har laget plockat minst 1 poäng mot Sharks i 8/9 senaste mötena och jag gillar som sagt att vi får Hawks till närmare 2ggr pengarna i natt.

Det låter kanske lite konstigt att säga att det är en nackdel att spela hemma, men då Sharks bortaspel varit klasser bättre än hemma ser jag det som vidöppet i natt och spelar därför på underdogen.

Nattens spel blir alltså

Chicago Blackhawks ML @ 1.99 med 3/7 units hos Pinnacle Sports


För fler spel
Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip