Tungt att gårdagens spel, Indiana +2,5 mot Miami, missades med minsta möjliga material. Miami vann med tre poäng, efter förlängning. Men vi tar nya tag med ett spel på matchen mellan Dallas Mavericks och Sacramento Kings. Jag tror på hemmalaget Dallas och spelar -5,5 till oddset 1.91 på Betsafe .

Jag trodde verkligen inte på Dallas inför säsongen. Det kändes som att det fina spel som de visade upp under början av förra säsongen skulle bli omöjligt att uppnå med årets trupp och att det i år inte alls skulle räcka till slutspel. Men hittills har Dallas krigat på bra trots allt. Dallas har vunnit 19 matcher och förlorat 15, vilket är över mina förväntningar. De kommer dock från två raka förluster. De förlorade senast i lördags hemma mot New Orleans med 105-98.

Sacramento Kings då? Inget lag som kommer att nå slutspel i år heller. Dalarna har stundtals varit djupa och Sacramento har vunnit 14 matcher, samt förlorat 20. Formen är dock okej. Sacramento har två raka segrar inför nattens match mot Dallas. De vann senast i går med 116-104 mot topplaget Oklahoma City Thunder. DeMarcus Cousins har sett bra ut och gjort 65 poäng på de två senaste matcherna.

MEN: här tror jag att Dallas studsar tillbaka efter två sämre insatser, medan Sacramento samtidigt kommer ner på jorden igen efter sina två segrar. Jag förväntar mig alltså en reaktion, från båda lagen. Jag tror att Dallas skärper sig och vinner mot det på pappret sämre laget Sacramento. Det bör kunna bli en tiopoängsseger till slut.

I grund botten är Dallas alltså det bättre laget. Tittar man på gjorda och insläppta poäng per 100 bollinnehav så är Dallas bättre än Sacramento i båda kategorierna. De har också fördelen av hemmaplan, vilket ska spela in här (Dallas är 10-6 på hemmaplan den här säsongen, medan Sacramento är 5-11 på bortaplan).

Som alltid är det viktigt att titta på de båda lagens spelschema. Dallas spelade alltså hemma i lördags, och har därefter fått vila både i söndags och i går. De har kunnat förbereda sig bra. Medan Sacramento spelade match så sent som i går. Åtta gånger den här säsongen har Sacramento spelat back-to-backs. De har inte lyckats vinna en enda match två i en back-to-back den här säsongen.

Dessutom: Sacramento har bara vunnit tre av sina 24 senaste matcher borta i Dallas.

Spelar alltså: Dallas -5,5 till oddset 1.91 på Betsafe .

This is the stats tab
This is the post tip