Fortsätter backa upp Tottenham. Den här gången rak tvåa i derbyt mot Crystal Palace.

4. Tottenham 22 10 9 3 38:18 39

5. Manchester Utd 22 10 7 5 28:20 37

6. West Ham 22 9 8 5 34:26 35

7. Stoke 22 9 6 7 24:22 33

8. Crystal Palace 22 9 4 9 23:24 31

Jag har varit inne på det ett antal gånger de senaste veckorna: jag håller den här Spurs-upplagan riktigt högt. Stabilt försvar och en hel del matchvinnare framåt. Släppt in minst antal mål i ligan och bara två lag har gjort fler framåt. Säger en hel del.

Hade FA-cupmatch i veckan, men roterade en hel del. Lär vara åtminstone 7-8 nya namn i elvan här. Så inga trötta ben, snarare än boost av att besegra Leicester och säkra avancemang till nästa runda.

Spelar en väldigt bra fotboll just nu och får med sig resultaten på ett annat sätt än tidigare säsonger. Mer topplagsmentalitet på laget i år är min känsla: matcher som förr stor och vägde slutade inte sällan med förlust, den här säsongen vinner man (eller tar åtminstone poäng). Bra form på nyckelspelarna och bra skadeläge i truppen då i stort sett allt är tillgängligt. Tänkbart lag:

Lloris
Walker, Vertonghen, Alderweireld, Davies
Bentaleb, Dier
Lamela, Alli, Eriksen
Kane

Crystal Palace har en hög högstanivå men är väldigt ojämna. Har dessutom haft problem på hemmaplan den här säsongen, tabellraden 4-2-5 innebär att man är lag 15 i hemmatabellen. Viktige mittfältaren Mccarthur är ett frågetecken. Vad värre är, Bolasie är fortfarande skadad. Sedan han försvann tycker jag Palace saknar spets framåt. Ett mål framåt på sex matcher vittnar om det. Saknar just nu en vass striker som gör de enkla målen, då blir det svårt att vinna också.

Speroni,
Ward, Delaney, Dann, Souaré
Mutch, Cabaye, Ledley
Puncheon, Wickham, Zaha

Spurs har jättechans att äntligen nå en Champions League-plats. Det här rätt unga laget känns väldigt spännande och det ska bli kul att se vart klubben tar vägen. För mig är det helt klart är att laget verkligen hör hemma i toppen och de förtjänar att ligga där de ligger.

Kan jämföra lite med vad en del andra lag stått i för odds borta mot Crystal Palace:

Chelsea (2.05)
Man United (1.95)
Man City (1.75)
Arsenal (1.70)

Varje match är unik sett till förutsättningar och så vidare. Självklart. Men tycker ändå detta säger någonting.

Tottenham ligger fyra i tabellen, fem poäng efter serieledning. Mer än halva säsongen är spelad. Förtjänar Spurs ett betydligt högre pris än ovan nämnda lag? Jag tycker inte det.

@nokkan21

This is the stats tab
This is the post tip