Chicago Blackhawks - St Louis Blues

Goalies: Crawford (probable) vs Elliot (probable)

I natt väntar en oerhört viktiga match för Blackhawks när vi väntar in game 4 mellan Hawks och Blues.

Chicago Blackhawks hade med sig 1-1 i matcher efter två spelade matcher i St Louis. Ett resultat som Hawks ändå var nöjda med då man bröt tillbaka hemmaisfördelen. Inför Game 3 stod alla ögon på Patrick Kane som fortfarande inte har gjort mål i denna slutspelsserie och Hawks började även matchen väldigt bra. Brent Seabrook gav Hawks ledningen tidigt i första perioden efter ett mål i PP. Dock svarade Blues upp innan perioden var över med ett powerplaymål av C.Parayko. Hawks var det överlägset bästa laget på isen och man dominerade stundtals match och Brian Elliot som varit helt fenomenal stod upp flera gånger och räddade kvar Blues i matchen. Direkt i andra perioden gav A.Anisimov Hawks ledningen igen och man såg länge ut att ro hem Game 3 då man var fortsatt dominanta i spelet. Patrik Berglund lyckades dock med lite tur av en styrning på en Hawksspelare kvittera matchen till 2-2 i början av tredje perioden och när sedan Blues utnyttjade ett PP i slutet av matchen lyckades Hawks aldrig kvittera. Skotten slutade 46-36 till Hawks som verkligen borde vunnit.

Nu bröt alltså Blues tillbaka hemmaisfördelen och har ett grepp om de regerande SC mästarna. Hawks är i ett tuff sits och måste mer eller mindre vinna i natt för att inte åka till St Louis med en nästintill omöjlig uppförsbacke. Jag ser Hawks som det bättre laget mellan dessa två och tror man kommer ta sig vidare vilket gör att jag måste tro att de plockar hem vinsten i natt. Moneyline Hawks ger låga 1.65 vilket är lite väl dåligt i mina ögon, men Ö 2.5 mål ger klart godkända 1.862. Detta är perfekt då jag ser Hawks vara tvungna att göra minst 3 mål för att ta hem matchen i natt.