NY Islanders - Tampa Bay Lightning

Goalies: Greiss (confirmed) vs Bishop (probable)

Game 4 mellan NY Islanders och Tampa Bay Lightning i natt och matchserien har utvecklat sig till att bli så jämn och sevärd som man kunde förvänta sig. Tampa har en 2-1 ledning i serien och frågan är om Islanders kan studsa tillbaka och kvittera i natt?

Efter att NY Islanders vunnit tillbaka hemmisfördelen efter de två första matcherna i Tampa Bay återvände man hem till Barcleys Center med en bra feeling. Game 3 inleddes på bästa sätt för hemmafansen efter att J.Bailey gett hemmalaget ledningen efter halva första perioden. R.Callahan kvitterade psykiskt matchen till 1-1 precis innan första periodens slut. Därefter utbytte lagen mål med varandra i en sevärd match som åskådare älskar men tränare hatar. Islanders hade spelat till sig en 4-3 ledning men N.Kucherov klev fram med 39 sekunder kvar av matchn och hittade en kvittering. Matchen till förlängning där sedan B.Boyle avgjorde för Tampas räkning.

Inför nattens match har Tampa tagit tillbaka hemmaisfördelen och Islanders är mer eller mindre pressade att vinna då ett 1-3 underläge med 2 bortamatcher är en oerhört tuff uppgift för vilket lag som helst i ligan. Man spelade en bra hockey senast och skapade tillräckligt många lägen för att vinna och känslan är att man bör kunna knyta ihop säcken tillräckligt. Boalgen bedömer denna match som 50/50 men jag ser ändå Islanders som aningen favoriter på hemmais, vilket på samma sätt Tampa är inne i Amalie Arena. John Tavares leder sitt lag och är i toppform och man bör kunna hota Tampa i natt och pressa fram ett 2-2 läge i matchserien.