Ålborg - FC Köpenhamn, 2.

Sådär ja. Nybro fixade ju som bekant biffen härom dagen, och AFC vann stabilt med 2-0 alldeles nyss. 2/2 hittills (båda över 2 i odds) och nu går vi för hattricket. Vi tittar denna gången över gränsen till vårt grannland i söder där Ålborg tar emot FC Köpenhamn.

Ålborg kommer från två stabila segrar och har en helt okej form. 2-0 mot Viborg och 3-0 mot Bröndby känns ju stabilt. Innan dess hade man två kryss och två förluster, så formen pekar ju uppåt trots allt. Man kommer till match med komplett trupp. Enda saknaden är målvakten Carsten Christensen, men såvitt jag förstår är han bara reserv och har inte gjort en enda match i ligan så det är inget större avbräck.

Köpenhamn då? Om Ålborgs formkurva pekar uppåt så pekar Köpenhamns i princip spikrakt uppåt. Tre raka segrar och fem segrar de senaste sex matcherna, endast ett kryss mot Viborg som bröt segersviten. De två senaste segrarna skedde även på bortaplan, så man har inga större problem med att plocka trepoängare utanför hemmaborgen. 20 mars var senaste gången man förlorade en match, nästan två månader sedan. Säga vad man vill men Köpenhamn känns riktigt stabila för tillfället. Dessvärre dras man med lite mer skador än Ålborg. Det största avbräcket måste ändå vara Kasper Kusk som är borta med en lårskada. Förväntas komma tillbaka när som helst men fanns inte med i morgondagens trupp. Tre svenskar i truppen är även borta: Antonsson, Johansson och Nilsson.

Om vi sedan kikar på matcher lagen emellan har Köpenhamn klart övertaget. Det räcker med att gå tillbaka tills i början av mars då lagen senast möttes. Resultat i den matchen? 6-2. Köpenhamn vann med 6-2. Faktum är att Köpenhamn har vunnit de fyra senaste matcherna. Kan tänka mig att laget vill att sviten håller i sig ett tag till.

Trots att Köpenhamn dras med lite skador tror jag att man ska kunna slå Ålborg. Den formen man har, och den sviten man har på Ålborg bäddar för att serieledarna ska kunna ta ytterligare en trea. Den raka tvåan känns given när man får den till 2.40 hos Nordicbet .

Kör hårt!
Karekezi

This is the stats tab
This is the post tip