Tvilar ganska ordentligt på Pierre-Hugues Herbert i matchen mot landsmannen Calvin Hemery. Det finns ett par saker att vara orolig över.

Till att börja med postade han en bild på twitter där han skriver att han var på tennisbanan kl 07.30 eftersom han är jetlaggad efter Frankrikes DC-match mot Japan... och jetlag är inget som en tennisspelare önskar i samband med en turnering. Och apropå DC, där förlorade han sin match mot en spelare som är jämbördig med Hemery. Anmärkningsvärt är att han spelade nästan 100% serve- och volley på sina förstaservar... och det var där han vann sina poäng, från baslinjen var det ingen vacker syn.

Utöver det har han ju faktiskt varit en stor besvikelse så här långt i år. Det är som att han inte fokuserar lika mycket på singelspelet nu när han är i den absoluta toppen i dubbel.

Sen vet jag inte hur bra hans spelstil passar i Montpellier. Senast han spelade här var 2014 och då var underlaget betydligt Snabbare än vad det är idag. Nu kommer han inte få ut lika mycket av sin serve och Hemery kommer få tid på sig att passera honom.

Då kan man lugnt säga att Hemerys förberedelser inför den här matchen är hästlängder bättre. Han har tagit sig igenom kvalet utan att tappa set och har dessutom hittat rätt fin form i inomhusturneringar senaste veckorna.

Normalt är ju såklart Herbert en bättre spelare än Hemery, men förberedelser, form och att han spelat in sig på underlaget är till klar fördel för Hemery.

Finns till 2,40 hos Bwin och 2,30 hos de andra europeiska spelbolagen.

This is the stats tab
This is the post tip