Intressant math i New York. Sebastian Korda är junioretta, vann Australian Open för juniorer och har belönats med ett WC till den här turneringen, redan där förstår ni säkert att det här är en dublig spelare. Han är 193 cm lång och har en tung serve och kan slå bra från båda hållen. Kommer garanterat att bli en riktigt bra spelare. Han är förresten son till Petr Korda som vann Australian Open 1998, så hyfsad stamtavla har han, Sebastian.

Ställs mot två år äldre Fracis Tiafoe och visst ska Tiafoe vara storfavorit men han är ruskigt svag just nu. Han förlorar sina matcher nästan innan han går ut på banan. Bara senaste veckorna har han fått stryk av två spelare som är rankade runt 200.

Sen har inte Tiafoe gjort särskilt bra resultat inomhus, som bäst en final på challengertouren men utöver det är det någon enstaka kvartsfinal på challengertouren och det ju inge vidare för en spelare som är rankad topp 100.

Den här turneringen spelas inomhus och det går relativt snabbt. Storservare gynnas och det blir färre break än normalt på touren. Jag tror att båda spelarna kommer hålla serve relativt kontrollerat och att Korda blir en svårare nöt att knäcka för Tiafoe än vad oddsen indikerar.

Tar alltså Korda +4,5 games till 2,04 hos LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip