Dagens bästa speltips

Speltips Malmö FF - Djurgården

Sport: Fotboll Spelstopp: 2017/04/24 - 19:00 Spela här

Dagens bästa speltips Malmö FF - Djurgården
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.80 Speltips: MFF -0.75
2017/04/24 - 19:00 Malmö FF - Djurgården MFF -0.75 1.80 Polsater

Malmö FF -0.75 mot Djurgården spelas.
Uddamålsseger: halvvinst.
Tvåmålsseger (eller mer): fullvinst.
Dif-poäng: Förlut.

Positivt för MFF är att Jo-Inge Berget är tillbaka. Även om han inte startar spetsar han till konkurrensen och erbjuder ytterligare alternativ. Jämfört med senast är även Behrang Safari tillgänglig. Truppen:

Johan Wiland, Fredrik Andersson
Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Felipe Carvalho, Behrang Safari, Pa Konate
Magnus Wolff Eikrem, Yoshimar Yotún, Oscar Lewicki, Anders Christiansen, Erdal Rakip
Markus Rosenberg, Pawel Cibicki, Jo Inge Berget, Alexander Jeremejeff

Djurgården blir utan Jonas Olsson, vilket är ett blytungt avbräck i min bok. Han har verkligen klivit in i laget som en tydlig defensiv ledare. I en sån här match hade han nog trivts bra. Nu blir det en nykomponerad backlinje. Vissa frågetecken även runt Isaksson, som ska ha klivit av lördagsträningen och stått över söndagsträningen. Tre målvakter är uttagna i truppen (två är det normala), så det återstår att se om han kommer till spel. Han är gammal, det är tidigt på säsongen och DIF ska spela tre matcher på sju dagar.

Andreas Isaksson, Tommi Vaiho, Oscar Jonsson
Elliot Käck, Jacob Une Larsson, Niklas Gunnarsson, Jonathan Augustinsson, Marcus Hansson, Felix Beijmo
Jesper Karlström, Magnus Eriksson, Kevin Walker, Kerim Mrabti, Kim Källström, Joseph Ceesay, Othman El Kabir
Gustav Engvall, Aliou Badji, Haruna Garba

Efter en sisådär premiär (1-1 mot Blåvitt) har MFF sett stabila ut med två klara segrar. Känslan är att det finns ytterligare en växel att peta i om det skulle behövas. Bred trupp, bra skadeläge och heta matchvinnare i Cibicki, Rosenberg och Christiansen. Fortsätter defensiven se lika bra ut som den gjort i de två senaste matcherna (knappt släppt till en målchans) blir Malmö väldigt svårstoppade. Nu är inte GIF Sundsvall och Halmstad de två svåraste motståndarna, men matcherna ska vinnas och Malmö har gjort det övertygande. Väldigt nyttigt för nye MP att få de segrarna och lite arbetsro.
Hemma är MFF ruskigt starka:
12-1-2 i fjol exempelvis.

Djurgården spelar säsongens första gräsmatch. En liten omställning. Offensiven lossnade mot Elfsborg och tre olika spelare ("rätt" gubbar dessutom), fick näta. Skönt för Özcan å co. Men frågan är hur mycket den segern var värd. Elfsborg var RIKTIGT dåliga och försvarsspelet från boråsarna var stundtals pinsamt. DIF fick 2-0 i ryggen efter 5 minuter och en behaglig resa efter det. Släppte ändå till en del chanser, så för mig är Djurgården lite av ett frågetecken fortfarande. Jonas Olsson är ett tungt avbräck här då jag räknar med att Malmö kommer ha en hel del boll på DIFs planhalva.

Skulle gissa att Malmö vinner 10-12 av de 15 hemmamatcher man har i serien i år. Har, framför allt hemma, stor vinstchans mot alla lag i min bok. DIFs högstanivå lär vara hög i år och visst kan de störa skåningarna en bra dag. Tycker ändå det finns flera plusfaktorer för Malmö och backar upp hemmalaget här.

Framåt Malmö!

Dagens bästa speltips av: Polsater