Pittsburgh Steelers är enligt mitt tycke det enda lag som kan utmana New England Patriots om AFC och en av Super Bowl-platserna. Laget har blivit skadefritt i absolut rättan tid och ståtar numera med hela sju raka segrar och på vilket inspirerande sätt som laget vunnit; suveräna i varje detalj. Vad är det som gör Pittsburgh Steelers till det topplag de idag är och varför de kommer vinna denna matchup? Inget enkelt svar, men jag skall försöka redogöra nedan varför de vinner mot Miami Dolphins ikväll och på vilket sätt de gör det...

Pittsburgh Steelers kommer vinna denna match; utan tvekan, då de har edge på Dolphins, oavsett position. MEN oddsen på handikappspelet är inte riktigt så tilltalande, utan jag väljer att spela över 44,5 poäng gjorda, då det är två offensiva lag som möts och framförallt två quarterbacks som inte är blyga att testa "downtown pass" dvs långa, långa pass till sina receivers.

Mitt spel är över 44,5 poäng gjorda i matchen till oddset 1,71 och det spelar jag hos Unibet .se.

Värt att notera:

1. Arenan - Heinz Field. Hemmaplan för Steelers. De gula handdukarna. Stämningen. Ett klassiskt topplag i alla år. Miami Dolphins kommer kliva in på en arena som anses vara en av de tuffaste att spela på. Ha också i åtanke att Dolphins chanser att nå en AFC-final ligger på 0,9% enl ESPNs Power Football Index. Det finns EN chans således, men den är mikroskopisk.

2. Pittsburgh Steelers avslutade säsongen med sju raka segrar och gjorde det på ett imponerande sätt. Den svaghet som fanns var pass rush, men även den började fungera fullt ut på slutet. Idag är samtliga toppspelare hos Steelers skadefria, vilket gör att förutsättningarna är enorma.

3. Pittsburgh Steelers är stekheta på de tre områden som det gäller att vara vassa på för att GÖRA poäng framåt. Laget har snittat 25 poäng per match! I QB Big Ben (som nu är så fräsch som han kan vara) finns en av ligans mest respekterade och trygga quarterback. Ruggigt bollsäker, vågar kasta noggranna pettimeter-pass som inte är av denna värld. Addera sedan en RB i LeVeon Bell som landade på en andraplats i NFL gällande antal sprungna yards och då skall man ha i åtanke att Bell var avstängd i de första fyra matcherna av säsongen. Och slutligen kanske det svåraste vapnet för Dolphins att täcka i afton; fenomenet Antonio Brown. Så otroligt skillad och rörlig att alla andra ser ut som de rör sig slow motion.

4. Till skillnad från Pittsburgh är inte Miami Dolphins skadefria, utan deras QB nr 1 Tannehill är borta. Om vi sedan kikar på defensiven är deras linebackers och framförallt secondaryn illa drabbade av skador. Just secondaryn blir i mitt tycke den största jobsposten för Dolphins. Big Ben till Antonio Brown! Vem skall täcka?!

5. Miami är också ett orutinerat lag vad gäller slutspelserfarenhet emedan Steelers varit legitima sedan Lützendimman 1632. Vi pratar totalt olika referenser här. Dolphins är väldigt oerfarna och är ett kommande storlag, men idag mot Steelers är merparten junisar...

För mig är detta helgens mest säkra vinnarspel dvs vinst för Pittsburgh Steelers. Mitt spelvärde för handikappspel är lite för dåligt, vilket gör att jag går på över 44,5 poäng gjorda till oddset 1,71.

Steelers vinner denna match.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip