Underbara matcher vi får se under kvällen och det känns som den här matchen mellan Steelers vs Ravens är helgens clou. Steelers är motiverade favoriter hemma på Heinz Field och jag måste erkänna att jag blev smått imponerad senast, då laget låg under med 17-0 och lyckades vända det till vinst med 23-20. Det blev dock en mycket dyrbar seger, då Ryan Shazier blev svårt skadad i matchen. Shazier är hjärta och lunga i Steelers defense i år. Haft en mycket stark säsong före olyckan som inträffade med 89 tacklingar och tre interceptions. Shazier är en av NFLs främsta inside linebacker.

Vad säger vi då om Ravens? Jag tycker deras defense verkligen har steppat upp i år och har varit riktigt bra. Ravens har tre raka segrar och fått igång sitt offense, vilket gått på tomgång stora delar av säsongen. QB Flacco som i grund och botten är bra har spelat under pari i flertalet matcher under säsongen. Nu senast fick vi se lite av det han kan, då han satte 23 av 36 pass för 269 yards med två touchdowns. Jag tycker också RB Collins visat att han vill ha ännu mera boll. I år har han sprungit för 705 yards på 11 matcher och snittar 4,9 yards per outing.

Jag kommer gå på Steelers ikväll. De vill vinna för Ryan Shazier. Jag spelar Steelers -3,5 till oddset 1,81.

Värt att notera:

1. Steelers vs Ravens har spelat 47 gånger. Steelers har 26-21 och har vunnit de senaste två matcherna.

2. Blir intressant att se hur Ravens run defense mäktar med Steelers RB LeVeon Bell. Mot just Ravens har Bell klarat sig riktigt bra de senaste outings lagen emellan. 122 yards och 129 yards. Ha det i åtanke.

3. Frågan som jag ställer mig varje gång när något lag möter Steelers är - vem skall täcka WR Brown? Killen är utan tvekan ligans bästa wide receiver. Han har 88 mottagningar för 1 296 yards. Till denna match är Ravens bästa cornerback Smith skadad, vilket försvårar en hel del för Ravens secondary. För mig är detta en klar fördel för Steelers.

4. Big Ben kommer mixa sin speloffensiv och det behövs. Det har varit en hel del picks från Big Ben i år. Kan Steelers var mer vårdande i sitt djupa bollspelande, då är jag övertygad om att Steelers kommer avgå med segern i detta. Roethlisberger är tuff i sin spelstil och med Brown som anfallsvapen litar han ofta på sin kompis med långa, djupa bollar. Självklart kommer Big Ben att testa, men som sagt; mer kontroll på sina långa pass och Steelers blir tuffa.

För mig är Steelers det bästa laget, men Ravens defense ÄR starkt. Det gör att det blir en ganska jämna match, men Steelers bör vinna med minst -3,5 poäng, därav mitt spel.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip