Boston Celtics (50-14) är ute på en roadtrip och kör över det ena laget efter det andra, utan att vara helt ordinarie. En del småskavanker här och där plus att man vilar ett par viktiga kuggar med jämna mellanrum. MEN. Vad gör det? Laget dundrar på och vinner bortamatch på bortamatch. I afton möter man Utah Jazz (28-36) som är 2-8 över sina tio senaste spelade matcher. Skillnaden mellan de här två lagen är att Celtics har ett sådant djup i sin trupp att de kan vila två ordinarie i sin lineup och ändå vinna komfortabelt pga. djupet i truppen. Jazz däremot är tunnsådda på kvalitet efter sina 5-6 bästa spelare och när den bäste spelaren, Markkanen är definitivt borta; ja, då vinns inga matcher.

Jag spelar på Celtics -5 idag till oddset 1.73 hos Unibet .com.

Värt att notera:

1. Celtics är 8-2 över sina tio senaste spelade matcher och det mot topplag. De är 20-11 på bortaplan. De har 50 vunna matcher på året, vilket är starkt jobbat.

2. Celtics Tatum fick lite kritik senast mot Blazers, då han "bara" satte 26 poäng. Han var 9/23 på sina skott, men var 6/8 på trepoängsskyttet. Det är svårt att vara kritisk mot en spelare som gör 26 poäng och har åtta assist i en och samma match.

3. Jazz har en gedigen skadelista till kvällens match. Det kommer göra saken än mer komplicerad för dem som lag. Utöver lagets stjärna Markkanen är Hendricks, Kinsey och Preston borta. Det håller inte mot ligans bästa lag även om det är hemmaplan i afton.

4. Jazz har redan börjat använda sina unga, roterande spelare som är 7-9 på bänken. De vill se vad de har och är man 28-36 är man stekt för slutspel.

5. Celtics är nr 1 i EAST och Jazz är nr 12 i WEST.

6. Senast lagen möttes körde Celtics över Jazz med dryga 25 poäng. Celtics är topp 10 i varje kategori som NBA har och när det gäller trepoängsskyttet är de remarkabelt bra i år.

Jag spelar Celtics -5 till oddset 1.73 hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip