16 units in! Det fick ni om ni följde båda mina rekar igår. Nu siktar vi på att fortsätta så. De är framme i kvartsfinaler i Österrikes World tour och jag börjar med ett spel som spelas kl 11.30.

Matsudaira (12) – Fang Bo (11)

Jämnt enligt världsrankingen får man säga. Leta mer än så tycker jag det skiljer mellan dom. Men inte så mycket som oddsen säger.

Deras vägar fram till kvartsfinalen
Matsudaira – Groth 4-3
Matsudaira – Lebesson 4-2
Fang Bo – Gacina 4-3
Fang Bo – Pak 4-3
Fyra mer eller mindre rysare som spelats. Att Matsudaira hade jämna matcher var väntat, att Fang Bo skulle ha det så svårt fram hade i alla fall inte jag väntat mig riktigt.

Matsudaira med det fräcka förnamnet, Kenta, smyger lite i vassen. Så högt som 12 på världsrankingen. Jag personligen tycker att det är en lite för hög ranking, men likt många andra japaner så är dom på stark frammarsch och spelar alla turneringar som går. Spelar snabbt nära bordet som många andra japaner, men har något extra i form av det oregelbundna spelet med många speciella och skruvrika slag. Något som gör att rytmen i spelet kan ändras rejält, vilket många har problem med. Lite veka servar, men annars en trygg och aggressiv spelare.

Fang Bo är en av dom som har en väldigt otacksam uppgift. Ligger strax bakom de allra bästa kineserna. Inte tillräckligt bra för att ta plats i mästerskapstrupperna men ändå en av de bästa spelarna i världen. Hade en oförglömlig match mot Ma Long i semifinalen i VM för några år sedan (om jag minns rätt). Höjdpunkterna därifrån rekommenderar jag starkt, eller titta bara denna bollen. Wow vilket tryck i grejerna! https://www.youtube.com/watch?v=4u--Ja8AhMQ

Hur som haver, grym forehand, en av världens hårdaste. Och i övrigt en mycket bra spelare. Svagheter? Hm mja, men lite vek backhand för sin nivå kanske.

Hur blir matchen då? Kentas chans blir att få spelet i backhanddiagonalen och att han får bra tryck där. Men får han det spelet kan han mycket väl gå segrandes ur detta. Men får Fang Bo styra så ska det bara bli seger för kinesen. Men 1.80 för att Kenta ska ta två set? Nej det måste spelas på.

Matsudaira +2.5 set till 1.80 spelar jag med 8/10 units.

3-4 till Fang Bo?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip