Mycket stort utbud på matcher idag. ESL och ESEA är i full gång. Idag är det en mycket rolig match som spelas mellan de två stora svenska lagen NiP och Fnatic. Mappen som ska spelas är Inferno. Detta är match två av de de två matcher som ska spelas den första matchen spelas på Cobbelstone.

Båda lagen har haft det svårt på sistone Nip åkte ut i cs_summit 2 efter ett antal 16-14 förluster. Fnatic åkte ur kvartsfinal i majorn mot sk med 2-1 (Bo3). Sedan har man förlorat 4 matcher i rad mot motstånd som man inte ska förlora alla matcher mot. Inferno har varit en mapp där NiP har visat att man är riktigt bra på ct sidan genom F0rest som spelar i aps och draken som spelar en aggressiv spelstil awp i mitten. Man besegrade bara för några dagar sedan Liquid med 16-2 på inferno. Jag ska också tillägga att NiP har för två dagar sen fått in en ny spelare "dennis". Dennis är en spelare som har lätt att spela med nya lag och anpassar sig fort i de nya miljöerna. Han spelade med astralis som stand in förra året och då gick de hela vägen till en andra plats i Blast med bara några dagar som prep. Dennis kommer vara Nips nya IGL.

Kan detta vara rätt väg att gå om man vill tillbaka till toppen genom att ta in Dennis som IGL? Ja det skulle jag säga Dennis har definitivt mycket erfarenhet med hela 713 matcher med i bagaget. Det ska bli väldigt kul att se ett nytt NIP.

Jag tror att NiP vinner denna match klart på inferno över ett svagt fnatic. Därför spelar jag en 1 på NiP till 2 i odds hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip