Ja, den här såg man väl inte komma, det ska erkännas. Att spela Aston Villa borta i den här ligan till ett odds som understiger 3,00. Men men, nu är vi här och jag tänker så här:

För visst, de har inte vunnit på ett tag nu, Villa.
Fem raka utan vinst, absolut, men det ska också påpekas att de har varit på White Hart Lane och spelat cupspel och dessutom haft formstarka Leeds och Preston på schemat. Oavgjort mot bägge, ska iof tilläggas. Men hur som helst. Vinsterna har inte haglat in vilket förstår är det primära. Men som alltid, för ju längre tid du inte vunnit, desto närmre en seger kommer du.
Och nu har man också jobbar febrilt på kontoret under uppehållet.
Fyra nya spelare har dunkats in på kort tid.
Harry Lansbury (ligans kanske allra bästa mittfältare i sina bästa stunder)
Barnsley tyckte sig behöva fylla på bankkontot och släppte både James Bree och Conor Houirhane.
Och så den isländske bekantingen från i somras, Birkir Bjarnarson.
Att Lansbury och Houirhane kliver in direkt och tar varsin tröja på mittfältet, det ser jag som givet. Så pass bra är bägge två att ingen i dagens Aston Villa (innan de dök upp) ska kunna konkurrera ut dem).
Huruvida det är med de andra två låter jag vara osagt, hur som helst så kommer de att öka kvalitén på Aston Villa med den utökade bredden.

Dock! Ska sägas. Aston Villa kommer med ett stort avbräck här då Jordan Ayew är i Afrika och sparkar boll.
Vilket gjorde att jag tvekade länge på den här tvåan.
Men! Efter lite grävande så har hemmalaget ett ÄNNU större bekymmer då lagets stora skyttekung är mitt uppe i en affär med West Ham och inte sägs spela den här matchen.
Räcker med att titta på siffrorna för att förstå Scott Hogans betydelse:
Hogan 14 mål.
Näst bäst målskytt i laget: Lasse Vibe på sina tre.
Saknas gör även fortfarande Lewis MacLeod som inledde säsongen så strålande. Inte spelat fotboll sedan i slutet av oktober. Men ändå tvåa i lagets assistliga.

Som nämnts ingen vidare form hos Aston Villa. Men tre raka förluster hos hemmagänget är väl inte heller någon att skryta över. Och med tanke på det nya blod Villa fått in i truppen så BORDE det kunna bli en rejäl energihöjare. Det i samma veva som skyttekungen i Brentford alltså är hos West Ham och kritar kontrakt.

I det stora hela.
Nu har ni bra chans, Aston Villa. Nio poäng upp till Sheffield W på rätt sida av kvalstrecket.
Det är bara att kamma sig och ut och gasa nu ...

This is the stats tab
This is the post tip